• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί για Dow Jones – Άλμα για τον Nasdaq με πρωταγωνίστρια την Alphabet

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Τέλος στο τριήμερο πτωτικό για τον Dow Jones και τον S&P 500 μπήκε, επιτέλους, την Πέμπτη στη Wall Street, με την αγορά να αναμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις για τις μισθοδοσίες και την ανεργία στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.117,38 μονάδες και 0,17%, ο S&P 500 στις 4.585,59 μονάδες με άνοδο 0,80% και ο Nasdaq στις 14.339,99 μονάδες με κέρδη 1,37%.

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Alphabet, η οποία έκλεισε με κέρδη 5,31%. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη το νέο προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Gemini. Η άνοδος της Alphabet παρέσυρε μαζί της και τις μετοχές των Nvidia και AMD, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο 2,4% και του 9,89%, αντίστοιχα.

    Εν τω μεταξύ, η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα.  Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός των απολύσεων δεν έχει αυξηθεί. Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε έως το 4,186%.

    Αντίθετα, τα στοιχεία ιδιωτικής μισθοδοσίας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

    Εν τω μεταξύ, ο όγκος των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021 , σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

    Η μπερδεμένη αυτή εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, με την  επίσημη έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου και τις μισθοδοσίες στον μη αγροτικό τομέα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι τον Νοέμβριο προστέθηκαν 190.000 θέσεις εργασίας, μια μικρή αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο. Οι επενδυτές ελπίζουν σε σημάδια ψύξης στην αγορά εργασίας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (7,16%), Intel (2,13%), Cisco (1,17%) και Apple (1,01%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Nike (-1,12%) και  Merck & Co. (-1,66%). Συνολικά, από τις 30 μετοχές, 18 έκλεισαν με άνοδο, 11 με απώλειες ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Honeywell International.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών

    Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

    HELLENiQ ENERGY: Υπερκάλυψη 3 φορές, πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το 11% των μετοχών – Στα 7 ευρώ η τιμή



    ΣΧΟΛΙΑ