• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Συνέχεια στις απώλειες για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, με τις τιμές να κλείνουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και το WTI να παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

    Ειδικότερα, ο West Texas Intermediate για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 4 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 69,34 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 25 σεντς, ή 0,3%, στα 74,05 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Το αργό Brent και το αργό WTI υποχώρησαν για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών και για τα δύο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Το αρνητικό σερί ξεκίνησε μετά τη συνάντηση του OPEC+ στις 30 Νοεμβρίου, η οποία οδήγησε σε υποσχέσεις για πρόσθετες εθελοντικές περικοπές για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους από διάφορες χώρες του καρτέλ. Ο εθελοντικός χαρακτήρας των περικοπών, ωστόσο, οδήγησε την αγορά να αμφισβητήσει το κατά πόσο οι χώρες θα συμμορφωθούν με τα μέτρα.

    Η ανησυχία ενισχύθηκε μετά την απόφαση της Aramco να μειώσει τις επίσημες τιμές της για τις αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και τα ισχυρά στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

    Παράλληλα, οι εισαγωγές αργού από την Κίνα κατέγραψαν μηνιαία πτώση 10% τον Νοέμβριο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στα 10,37 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε η S&P Global Commodity Insights , επικαλούμενη στοιχεία της Πέμπτης από τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων.

    Ωστόσο, ενώ οι συνολικές εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν σε μηνιαία βάση, οι εξαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε έξι μήνες τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η μεταποίηση ανακάμπτει με την παγκόσμια οικονομία να ανακάμπτει μερικά.

    Οι έμποροι πετρελαίου παρακολουθούν επίσης στενά τις εξελίξεις που συνδέονται με την έγκριση ενός δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη διεκδίκηση ενός πλούσιου σε πετρέλαιο κομμάτι γης από τη Γουιάνα.

    Διαβάστε επίσης

    Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

    HELLENiQ ENERGY: Υπερκάλυψη 3 φορές, πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το 11% των μετοχών – Στα 7 ευρώ η τιμή

    Ομόλογα: Στο 3,37% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς



    ΣΧΟΛΙΑ