• ΑΓΟΡΕΣ

    HELLENiQ ENERGY: Υπερκάλυψη 3 φορές, προσφορές πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 11% – Στα 7 ευρώ η τιμή (επιβεβαίωση mononews)

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)


    Μεγάλη ζήτηση για την διάθεση του 10+1% της HELLENiQ ENERGY από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil (πλευρά Λάτση).

    Το βιβλίο έκλεισε τελικά στις 9 ώρα Ελλάδος. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διατεθούν 30,6 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούσαν στο 10%, διατέθηκαν τελικά 33,6 εκατ. μετοχές, δηλαδή 1% επιπλέον.

    Έγιναν αποδεκτές προσφορές στα 7 ευρώ με την συνολική υπερκάλυψη να ξεπερνά τις 3 φορές, ενώ εκτιμήσεις από dealing rooms έκαναν λόγο για 3,3 φορές.

    Αν οι πωλητές, ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean, διέθεταν τον ίδιο αριθμό μετοχών, αλλά στα 6,90 ευρώ, η υπερκάλυψη θα ήταν 5 φορές. Οι προσφορές που μαζεύτηκαν, εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 760 εκατ. ευρώ.

    Το Δημόσιο και η πλευρά Λάτση είχαν θέσει ως ψυχολογικό όριο το placement να κλείσει από τα 7 ευρώ και πάνω.

    Υπενθυμίζεται ότι το εύρος τιμής που είχε δοθεί για να «μπιντάρουν» οι θεσμικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν 6,80-7,20 ευρώ.

    Πριν καν ανοίξει το βιβλίο προσφορών είχε υπερκαλυφθεί δύο φορές. Το discount που δόθηκε με βάση την τιμή κλεισίματος ήταν της τάξης του 9% και σε αυτό συνετέλεσε η κίνηση της μετοχής την Πέμπτη στα 7,90 ευρώ, αν και έκλεισε χαμηλότερα, στα 7,70.

    Update: Λίγο μετά τις 23:00, πηγές με γνώση της συναλλαγής, επιβεβαιώνουν πως η κατάρτιση του βιβλίου προσφορών υφιστάμενων μετοχών της «HELLENiQ ENERGY Holdings A.E.» ολοκληρώθηκε και πως η τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε σε 7 ευρώ και υπήρξε υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές στην τιμή αυτή.

    Την Παρασκευή θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

    Διαβάστε επίσης

    HELLENiQ ENERGY: Με discount 9% πέρασε στους ξένους επενδυτές τo 11% των μετοχών

    HELLENiQ ENERGY: Στα 7 ευρώ έκλεισε το Βιβλίο Προσφορών

    HELLENiQ Energy: Στα 6,80 με 7,20 ευρώ οι εγγραφές στο βιβλίο προσφορών – Τεράστια η ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ