• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί του Nasdaq – Θετική η εβδομάδα για τoυς βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να σπάει το θετικό του σερί των 5 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 να επανέρχονται σε θετικό έδαφος.

    Ειδικότερα, η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου βρήκε τον Dow Jones να κλείνει στις 34.837,71 μονάδες με άνοδο 0,33% και τον S&P 500 να ολοκληρώνει στις 4.515,77 μονάδες με κέρδη 0,18%. Στον αντίποδα ο Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,02% στις 14.031,81 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,4% (καλύτερη επίδοση από τον Ιούλιο) ενώ ο  S&P 500 με κέρδη 2,5% . Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 3,3% την εβδομάδα.

    Οι επενδυτές στη Wall Street στάθμισαν την Παρασκευή τις τελευταίες εκθέσεις από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τις μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Αύγουστο, καθώς πραγματοποιήθηκαν 187.000 νέες προσλήψεις, την ίδια ώρα ωστόσο που οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω κατά 110.000 συνολικά.

    Την ίδια ώρα το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,8% τον Αύγουστο, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με τους οικονομολόγους να περιμένουν πως θα παρέμενε σταθερός στο 3,5%. Παράλληλα, σε ένα ακόμη σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας, οι μέσοι ωριαίοι μισθοί αυξήθηκαν κατά 4,29% σε ετήσια βάση, λιγότερο από την αύξηση 4,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

    Τα σημάδια αυτά ενίσχυσαν τις ελπίδες της αγοράς για μια νέα παύση στην πολιτική αύξησης των βασικών επιτοκίων από τη FED, με το 91% των στοιχημάτων, σύμφωνα με το FEDWatch του CME, να κάνει λόγο για πιθανότητα διατήρησης τους στα σημερινά επίπεδα.

    Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης μια νέα σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, με την εταιρεία κατασκευής λογισμικού για βάσεις δεδομένων MongoDB να σημειώνει άνοδο 3,04% και την Dell Technologies να εκτοξεύεται κατά 21,25%, έπειτα από τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες αναφορές κερδών. Την ίδια ώρα η μετοχή της εταιρείας πώλησης αθλητικών ενδυμάτων Lululemon Athletica ενισχύθηκε κατά 6,01%, καθώς τα αποτελέσματά της συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Intel (4,18%), Chevron (2,05%), Caterpillar (1,80%), Dow (1,34%) και Visa (1%).

    Στον αντίποδα, βουτιά 7,43% κατέγραψε η Walgreens Boots Alliance, μετά την είδηση για την αιφνίδια παραίτηση της CEO, Rosalind Brewer, μετά από δυόμισι χρόνια, καθώς η αποτίμηση του ομίλου φαρμακείων  μειώθηκε κατά το ήμισυ και ο όμιλος εγκατέλειψε την προγραμματισμένη πώληση της αλυσίδας λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ακολούθησε η Walt Disney με πτώση 2,44%, καθώς συνεχίζεται η  διαμάχη με την εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Charter κλιμακώθηκε, καθώς η δεύτερη απέκλεισε το ESPN της Disney σε πολλούς πελάτες της.

    Από τις μετοχές του S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Hewlett Packard (5,83%), ενώ ισχυρές απώλειες σημείωσαν μετοχές του κλάδου του θεάματος, καθώς το αδιέξοδο με την απεργία στο Χόλυγουντ παραμένει, με την Warner Bros. Discovery να υποχωρεί κατά -12,02%, την Paramount κατά -9,54% και την Fox Corp. κατά -6,25%.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα κέρδη για τον χρυσό – Στην υψηλότερη τιμή του για το έτος το πετρέλαιο

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Σχεδόν αμετάβλητος ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 1.300 μονάδες με επίθεση πωλητών στις τράπεζες – Αντιστάσεις από ΟΠΑΠ, Quest, ΟΤΕ και Cenergy



    ΣΧΟΛΙΑ