• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άνοδο 2,3% για το WTI σε επίπεδο εβδομάδας

    γεώτρηση πετρελαίου


    Ανοδικά κινήθηκαν ξανά οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, βρίσκοντας στήριξη στα θετικά νέα από την οικονομία της Κίνας και την τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που προβλέπει ισχυρή αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τον «μαύρο χρυσό» να κλείνει με κέρδη την εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι κινεζικές αρχές ετοιμάζουν επιθετικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αποτελεί σημαντική μεταβλητή για το πετρέλαιο, καθώς σχετίζεται με την ζήτηση.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate Ιουλίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1,16 δολάρια ή +1,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,78 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,3%.

    Το Brent Αυγούστου, ενισχύθηκε κατά 94 σεντς ή 1,2% στα 76,61 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,4%.

    Brent και WTI έπιασαν το υψηλότερό τους επίπεδό τους από τις 7 Ιουνίου. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσαν την καλύτερη επίδοσή τους από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Πρώτη αρνητική εβδομάδα από τον Μάιο

    Ευρωαγορές: Την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση τους τελευταίους 2 μήνες πέτυχε ο Stoxx 600

    Λιμάνια: Αυξήθηκε κατά 19,1% η κίνηση επιβατών το δ’ τρίμηνο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ