• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στις 13.000 μονάδες επέστρεψε ο Nasdaq – Απογοήτευση για τη βουτιά της καταναλωτικής εμποστοσύνης

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση  μετά και τη συμφωνία μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων για το ζήτημα το ανώτατου ορίου χρέους.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.042,78 μονάδες με απώλειες -0,15%. Ο S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.205,52 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 13.017,43 μονάδες.

    Η αγορά είδε το Σαββατοκύριακο τον Τζο Μπάιντεν και τον Κέβιν Μακάρθι να καταλήγουν σε συμφωνία για προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους με ταυτόχρονη μείωση δαπανών του ομοσπονδιακού κράτους. Η συμφωνία πρέπει να περάσει πλέον από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών. Καταληκτική ημερομηνία είναι πλέον η 5η Ιουνίου, όταν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την ικανότητά της να πληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της, σε περίπτωση που το ανώτατο όριο χρέους παρέμενε όπως ισχύει σήμερα.

    Ωστόσο, η αισιοδοξία που έφερε η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, εξανεμίστηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο, Σύμφωνα με το Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 1,4 μονάδες στις 102,3 μονάδες τον Μάιο, μετά το αναθεωρημένο μέγεθος των 103,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Από την άλλη πλευρά, στήριξη στην αγορά προσέφερε η μετοχή της Nvidia, η οποία μέσα στην ημέρα είδε την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει στο 1 τρισ. δολάρια,  καθώς η ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη εκτόξευσε τις πωλήσεις της στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, η μετοχή ολοκλήρωσε τελικά με άνοδο 2,99% στα 401,11 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στο κλείσιμο στα 992 δισ. δολάρια.

    Άνοδο 4,14% σημείωσε η μετοχή της Tesla, καθώς  ο Έλον Μασκ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα, και το μεγαλύτερο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εδώ και περίπου τρία χρόνια.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι τεχνολογικές  Intel (3,41%), Salesforce (1,59%) και Apple (1,07%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη άσκησαν οι μετοχές των Visa (-1,50%), Procter & Gamble (-1,53%) και Merck (-1,71%). Συνολικά, 12 μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος και 18 πτωτικά.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 4,6% για το Brent – Κάτω από τα 70 δολάρια το WTI

    Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.977,1 δολάρια ανά ουγγιά

    Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει η Goldman Sachs

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ