• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στα χαμηλά ημέρα οι βασικοί δείκτες μετά τις απειλές στο Κογκρέσο για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

    Wall Street


    Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το ενδιαφέρον της ημέρας να μεταφέρεται στη διαπραγμάτευση στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

    Οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί συμφωνούν για την ανάγκη να υπάρχει ένα ακόμα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο διαφωνούν ως προς τα λεπτομέρειες. Μάλιστα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μίτσελ ΜακΚόννελ δήλωσε ξεκάθαρα στο CNBC την Τρίτη πως το σώμα δεν θα περάσει κανένα άλλο μέτρο για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις του κορονοϊού εάν δεν περιλαμβάνεται μια ειδική προστασία από αστική ευθύνη για μια σειρά από επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευθούν από τις αγωγές εργαζομένων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό λόγω της φυσικής παρουσίας τους στην εργασία. Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο οι Δημοκρατικοί διαφωνούν πλήρως και το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στις συζητήσεις για το πακέτο του 1 τρισ. δολαρίων.

    Πέρα από την νομική προστασία, οι δύο πλευρές διαφωνούν και για το  ποσό των  600 δολαρίων που δίνεται κάθε εβδομάδα μαζί με τα επιδόματα ανεργίας, με τους Ρεπουμπλικάνούς να ζητούν τη μείωσή τους στα  200 δολάρια για μία περίοδο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν τη διατήρησή του ως έχει.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα. Από τις εταιρείες του Dow Jones, η Pfizer ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και πωλήσεις, αναθεωρώντας ανοδικά τις προβλέψεις της για το 2020, ενώ και η Raytheon Technologies κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Αντίθετα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της 3M αλλά και της McDonald’s.

    Τέλος, προβληματισμό συνέχισε να προκαλεί η πορεία της πανδημίας, αλλά και τα στοιχεία για την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.379,28 μονάδες με απώλειες -0,77%, ο  S&P 500 στις 3.218,44 μονάδες με πτώση -0,65% ενώ ο  Nasdaq στις 10.402,09 μονάδες με πτώση -1,27%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones ξεχώρισε όπως αναμενόταν η μετοχή της Pfizer που έκλεισε με κέρδη 3,94%, ενώ τη χειρότερη επίδοση της ημέρας σημείωσε η 3M με βουτιά -4,85%. Συνολικά, από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 9 έκλεισαν με άνοδο και 21 με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ