• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος τα futures λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μόλις λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι δείκτες προχώρησαν σε μια παύση στο ράλι του Νοεμβρίου, επιστρέφοντας από την αργία των Ευχαριστιών και την συνεδρίαση Black Friday, που σηματοδοτούν την έναρξη της περιόδου των εορτών, κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος, την ώρα που τα κέρδη της Cyber Week ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο σχόλιό μας.

    Εν αναμονή των ανακοινώσεων των τιμών του δείκτη πληθωρισμού που προτιμά η Fed (PCE Price Index), το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο και στη σύνοδο του ΟΠΕΚ+, που εξ αναβολής μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.

    Παράλληλα, οι αποδόσεις του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου αγγίζει το 4,391%, με τις αγορές να αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε παύση της αύξησης των επιτοκίων της κατά το νέο έτος.

    Την ίδια ώρα, ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, θα κοστίσει στην ισραηλινή οικονομία γύρω στα 53 δισεκατομμύρια δολάρια για το διάστημα 2023 – 2025.

    Πώς κινούνται τα futures

    Ήπιες απώλειες καταγράφουν τα futures των βασικών δεικτών δύο ώρες περίπου πριν το κουδούνι ηχήσει και σημάνει την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Ειδικότερα, τα futures του Dow κινούνται στις 35.325,18 μονάδες με οριακές απώλειες 0,02%.

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.545,87 μονάδες με οριακές απώλειες 0,10%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται στις 15.941,77 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,13%.

    Διαβάστε επίσης:
    Reuters: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει νωρίτερα δάνεια του πρώτου μνημονίου

    Κατέρρευσε η Δήμητρα Αλεξανδράκη – Η δημόσια έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Edison για ΟΠΑΠ: Υπάρχει μακροπρόθεσμη αξία στη μετοχή – Αύξηση στη ‘δίκαιη’ τιμή στα €18,5 από €17,9



    ΣΧΟΛΙΑ