• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος οι βασικοί δείκτες, νέες ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος επιστρέφουν οι μετοχές στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα της Τετάρτης, καθώς ο προβληματισμός για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επιστρέφει στην αγορά.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν την δεύτερη ημέρα κατάθεσης του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στη Γερουσία, αναμένοντας περισσότερες διαβεβαιώσεις για την νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζες το επόμενο διάστημα. κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Πάουελ είχε μιλήσει για βελτίωση της οικονομίας  και των οικονομικών προοπτικών, καθησυχάζοντας την αγορά πως η ομοσπονδιακή τράπεζα δεν πρόκειται να βιαστεί να αλλάξει την υποστηρικτική νομισματική πολιτική της, καθώς οι στόχοι για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό παραμένουν μακριά.  Αναφορικά με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων υποστήριξε πως αντικατοπτρίζει τις θετικές προοπτικές για την οικονομία.

    Αυτή την ώρα πάντως η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,412%, σε νέα υψηλά έτους. Η αγορά προβληματίζεται καθώς οι υψηλές αποδόσεις μπορεί να αποτελέσουν δέλεαρ για τους επενδυτές, κάτι που αναμένεται να πλήξει την αγορά μετοχών και ιδιαίτερα τις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες έχουν υπεραποδώσει το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

    Στο μέτωπο του κορονοϊού, η αγορά είδε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της FDA πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Κάτι που φέρνει πιο κοντά την έγκρισή του για χρήση στις ΗΠΑ.

    Η αγορά συνεχίζει επίσης να παρακολουθεί τις κινήσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, τα οποία δείχνουν διάθεση για ανάκαμψη μετά τις χθεσινές πιέσεις.

    Έτσι, μία ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχωρεί στις 31.457,72 μονάδες, με πτώση 0,25%, ο S&P 500 στις 3.863,28 μονάδες με απώλειες 0,47% και ο Nasdaq στις 13.297,07 μονάδες με πτώση -1,25%.

    Μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των Home Depot (-3,94%) και  Apple (-1,45%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Boeing (3,52%) και Chevron (2,35%).



    ΣΧΟΛΙΑ