• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του 2024

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street λίγη ώρα μετά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του έτους.

    Όπως έδειξαν και νωρίτερα τα futures, οι βασικοί δείκτες φαίνεται πως θα κινηθούν στη συνεδρίαση της Τρίτης με απώλειες. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες, ενώ το 2023 ήταν ένα ιδιαιτέρα κερδοφόρο έτος.

    Το 2024 θα είναι μία χρονιά όπου οι εκλογικές διαδικασίες θα πρωταγωνιστήσουν παγκοσμίως. Ωστόσο, το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά τους. Ειδικότερα, οι αναλυτές θεωρούν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, προσδοκώντας ότι η πρώτη μείωση θα έρθει τον Μάρτιο του 2024.

    Ωστόσο, όλα τα σενάρια είναι πιθανά και τα μακροοικονομικά στοιχεία τίθενται συνεχώς επί τάπητος για τις κινήσεις των αξιωματούχων, οι οποίοι δε θα κάνουν πίσω στη μάχη με τον πληθωρισμό, τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσει στο 2%.

    Πώς κινούνται οι δείκτες

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 37.614,87 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,20%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Walgreens Boots Alliance Inc. (1,67%), Merck & Co. Inc. (1,51%) και Amgen Inc. (1,47%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Salesforce Inc. (-2,23%), Intel Corp. (-2,61%) και Apple Inc. (-3,25%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 4.735,05 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,73%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Moderna Inc. (5,62%), Linde PLC (4,57%) και Wynn Resorts Ltd. (2,83%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Advanced Micro Devices Inc. (-3,38%), Applied Materials Inc. (-3,29%) και NVIDIA Corp. (-3,28%).

    Όσον αφορά τους κλάδους του δείκτη, ο κλάδος του Real Estate καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες αγγίζουν το -1,17% σε επίπεδο ημέρας, ενώ με άνοδο κινείται ο κλάδος των Βασικών καταναλωτικών αγαθών, τα κέρδη του οποίου αγγίζουν το +0,16% σε επίπεδο ημέρας.

    Εντούντοις, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 14.790,40 μονάδες με ισχυρές απώλειες -1,47%.

    Διαβάστε επίσης:
    Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί να κάνει δίαιτα;

    Ερντογάν: Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις με τους γείτονες με προσέγγιση «καζάν-καζάν»

    INTRACOM: Διαψεύδει δημοσίευμα για εξαγορά εισηγμένης εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ