• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ποδαρικό με αρνητικά πρόσημα

    χρηματιστής της wall street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, λίγες ώρες πριν χτυπήσει το κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης για το 2024.

    Οι δείκτες της Wall Street αποχαιρέτησαν την περασμένη Παρασκευή το 2023 με ήπιες απώλειες, ενώ σε επίπεδο έτους το έτος αποδείχθηκε ιδιαιτέρως κερδοφόρο, με τον Nasdaq να κλείνει με άλμα 43,4%, καταγράφοντας την καλύτερη χρονιά από το 2020 και τον S&P 500 να αγγίζει το +24%.

    Παράλληλα, αν και το 2023 ήταν ένα ταραχώδες έτος λόγω των κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που επηρέασαν τις αγορές, όπως επίσης και λόγω της τραπεζικής κρίσης με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της First Republic Bank, αλλά και της ελβετικής Credit Suisse, οι επενδυτές αναμένουν με αισιοδοξία τις εξελίξεις αναφορικά με την νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών.

    Ήδη, οι Κεντρικές Τράπεζες διατήρησαν σταθερά τα επιτόκιά τους για έναν συνεχόμενο μήνα, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι το 2024 θα αρχίσει η μείωση των βασικών επιτοκίων, ίσως από τον Μάρτιο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές. Ωστόσο, όλα τίθενται επί τάπητος καθώς τα μακροοικονομικά δεδομένα είναι αυτά που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των αξιωματούχων. Βέβαια, όσο ο πληθωρισμός παραμένει άνω του 2%, οι αξιωματούχοι των Κεντρικών Τραπεζών θα συνεχίσουν να εξετάζουν με προσοχή τις αποφάσεις τους.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών

    Τα futures του Dow κινούνται στις 37.474,73 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,57%. Την ίδια ώρα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.734,62 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,74%.

    Τέλος, τα futures του Nasdaq κινούνται στις 16.639,11 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,11%.

    Διαβάστε επίσης:

    Palantir: Δίπλα στο Ισραήλ ο αμερικανικός κολοσσός – Στο Τελ Αβίβ η πρώτη συνεδρίαση ΔΣ του 2024

    Μιχάλης Χατζηγιάννης: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα για μικρούς ήρωες και όχι μόνο

    Υπουργείο Εξωτερικών: Συλλυπητήρια στην Ιαπωνία για τον πολύνεκρο σεισμό



    ΣΧΟΛΙΑ