• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις με τους γείτονες με προσέγγιση «καζάν-καζάν»

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Παρουσιάζοντας στην Άγκυρα τον απολογισμό των τουρκικών εξαγωγών το 2023, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

    Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με βάση μια προσέγγιση που θα είναι αμοιβαία επωφελής» -«καζάν-καζάν», όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την προσφιλή του έκφραση.

    Ερντογάν: Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που μας απλώθηκε

    Επίσης, ανέφερε πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής και επανέφερε τη συνεργασία της στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι.

    «Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς» τόνισε.

    Υποστήριξε ότι «ενώ οι σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με την Ευρώπη και την Αμερική με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό» και προσέθεσε:

    «Διαμορφώσαμε την εξωτερική μας πολιτική με τουρκοκεντρική αλλά παγκόσμια προοπτική. Δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των φίλων της».

    Αναφερόμενος στις τουρκικές εξαγωγές, επισήμανε ότι το 2023 έφτασαν τα 255,809 δισ. με αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τόνι Μπλερ: Διαψεύδει ότι είχε συνομιλίες στο Ισραήλ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

    Η Τουρκία συνέλαβε 33 υπόπτους κατασκοπείας για λογαριασμό της Μοσάντ

    Ιαπωνία: Πυρκαγιά σε αεροπλάνο της Japan Airlines – Νεκροί οι πέντε από τους έξι αγνοούμενους (Upd)



    ΣΧΟΛΙΑ