• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά οι βασικοί δείκτες καθώς αυξάνεται η απόδοση των κρατικών ομολόγων

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν τον τόνο της υποχώρησης καθώς συνεχίζεται η ανοδική πορεία της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

    Η απόδοση του 10ετούς κινείται στο 1,54%, στα ανώτατα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ξεκίνησε μετά τις ανακοινώσεις της FED της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες έδωσαν σήμα για ένα επικείμενο tapering τους επόμενους μήνες.

    Την ίδια ώρα η Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε το Κογκρέσο πως έχει περιθώριο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο χρέους του, διαφορετικά οι πόροι του υπουργείου Οικονομικών κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Παράλληλα, προειδοποίησε πως η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, με το WΤΙ να κινείται άνω των 75 δολαρίων το βαρέλι και το Brent άνω των 79 δολαρίων το βαρέλι.

    Τέλος η αγορά είδε την καταναλωτική εμπιστοσύνη να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών τον Σεπτέμβριο, λόγω των ανησυχιών για την μετάλλαξη Δέλτα και την άνοδο του πληθωρισμού.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις  34.431,49 μονάδες με πτώση -1,26%, ο S&P 500 στις 4.366,72 μονάδες με πτώση -1,72% και ο Nasdaq στις 14.614,63 μονάδες με απώλειες -2,37%



    ΣΧΟΛΙΑ