• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτώση 1,15% για τον Nasdaq μετά τη βουτιά της Nvidia – Η Travelers πλήγωσε τον Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με απώλειες έκλεισαν ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς η ανησυχία γύρω από τις κινήσεις της FED και τον επίμονο πληθωρισμό έχει επανέλθει δριμύτερη στην αγορά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.753,31 μονάδες με απώλειες -0,12%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.022,21 μονάδες με νέα πτώση -0,58%, ενώ νέα βουτιά της τάξης του 1,15% σημείωσε ο Nasdaq, ολοκληρώνοντας στις 15.683,37 μονάδες.

    Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

    Η αγορά άκουσε την Τρίτη με απογοήτευση τον Τζερόμ Πάουελ να επισημαίνει πως τα προβληματικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στους πρώτους μήνες του 2024 δείχνουν μια έλλειψη προόδου στην αποκλιμάκωση προς τον στόχο του 2%, με την FED να χρειάζεται περισσότερο χρόνο προτού προχωρήσει στην πρώτη μείωση των βασικών της επιτοκίων.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την Τετάρτη την «αγαπημένη» της τεχνολογική μετοχή, αυτή της Nvidia να υποχωρεί κατά 3,87%, παρασέρνοντας μαζί της τις τεχνολογικές μετοχές. Η τεχνολογία ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις, με πτώση 1,7%.

    Η αγορά έχει επίσης στραμμένη την προσοχή της στα εταιρικά αποτελέσματα με την μετοχή της United Airlines να κλείνει με μια εντυπωσιακή άνοδο 17,45%, μετά την δημοσίευση μιας πιο περιορισμένης από την αναμενόμενη απώλεια και άνοδο στα έσοδα. Από την άλλη η JB Hunt Transport Services σημείωσε πτώση 8,2% μετά τα απογοητευτικά κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο.

    Απώλειες 3,03% σημείωσε και η Abbott Labs, αφού οι καθώς οι εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο που ανακοίνωσε υπολειπόταν τις προσδοκίες της αγοράς, αν και η εταιρεία κατέγραψε καλύτερα κέρδη του αναμενόμενο στο πρώτο τρίμηνο.

    Την ίδια ώρα, βαρίδι για τον Dow Jones αποδείχθηκε η μετοχή της Travelers, η οποία έκλεισε στο -7.37%, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η μετοχή της UnitedHealth Group (2,13%), ενώ στο +1,8% έκλεισε η μετοχή της Goldman Sachs. Και οι δυο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    Πέρα από τη Travelers, σημαντική πτώση από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσε και η Intel κλείνοντας στο -1,6% ενώ στο -1,11% έκλεισε η Amazon.

    Μέχρι στιγμής, ενώ λιγότερο από το 10% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία, πάνω από 3 στις 4 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Απώλειες στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ για τον πληθωρισμό

    Sell-off στην αγορά του πετρελαίου – Βουτιά 3% για WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Ήπια ανάκαμψη μετά τη βουτιά της Τρίτης – Άλμα 8,6% για την Adidas



    ΣΧΟΛΙΑ