• Σχόλιο Αγοράς

    Sell-off στην αγορά του πετρελαίου – Βουτιά 3% για WTI και Brent

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Βαριές απώλειες άνω του 3% σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ, τα οποία έφτασαν σε υψηλό 9 μηνών, σε συνδυασμό με τα ασθενέστερα κινεζικά βιομηχανικά στοιχεία και την «ησυχία» αναφορικά με τις κινήσεις του Ισραήλ, προκάλεσαν sell-off στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μαύρου χρυσού.

    Ενώ οι αγορές εξακολουθούν να περιμένουν το Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση του Σαββατοκύριακου του Ιράν, με τις ΗΠΑ να ζητούν αυτοσυγκράτηση, οι έμποροι έστρεψαν την εστίασή τους στα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς.

    Πάντως, μια ενδεχόμενη στήριξη του πετρελαίου ίσως έρθει από την πλευρά της Λατινικής Αμερικής τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν εκ νέου πετρελαϊκές κυρώσεις στη Βενεζουέλα, εάν το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο δεν λάβει μέτρα τις επόμενες δύο ημέρες για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη ψηφοφορία στις εκλογές φέτος, ανέφερε το Bloomberg την Τετάρτη.

    Ωστόσο, τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, την Τρίτη, σύμφωνα με τα οποία η FED θα περιμένει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν για να μειώσει τα επιτόκια των ΗΠΑ, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην αγορά.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI για παράδοση Μαΐου υποχώρησε 3,1% στα 82,69 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

    Το Brent για διακανονισμό Ιουνίου υποχώρησε 3% στα 87,29 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    FED (Beige Book): Ανησυχία στους επιχειρηματίες για την επιμονή του υψηλού πληθωρισμού

    Χακάν Φιντάν κατά Νετανιάχου: Προσπαθεί να σύρει την περιοχή σε πόλεμο για να μείνει στην εξουσία

    Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης



    ΣΧΟΛΙΑ