• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Ήπια ανάκαμψη μετά τη βουτιά της Τρίτης – Άλμα 8,6% για την Adidas

    • NewsRoom
    Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης


    Με ήπια άνοδο έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τετάρτη, ανακάμπτοντας μερικώς από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης ημέρας.

    Η άνοδος της Τετάρτης, μάλιστα, έρχεται παρά τα όσα ανέφερε ο διοικητής της FED Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος παρατήρησε «έλλειψη προόδου» στη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, προσθέτοντας νέες αμφιβολίες για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της FED. Αντίθετα, πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε την ίδια μέρα νέο σήμα για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο.

    Στα μάκρο της ημέρας, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς λιγότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις προκειμένου να έχουν κάποια ένδειξη για το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μειώσει τα επιτόκιά της.

    Σε αυτό το κλίμα ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.847,99 μονάδες με άνοδο  0,35%, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 17.770,02 μονάδες με οριακά κέρδη 0,02% ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.981,51 μονάδες με άνοδο 0,62%.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.632,71 μονάδες με άνοδο  0,72% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 10.633,90 μονάδες με κέρδη 1,02%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 498,52 μονάδες με οριακή άνοδο  0,06%, παρά την υποχώρηση του κλάδου της τεχνολογίας κατά 2,6%.

    Από τις μετοχές, η LVMH έκλεισε με άνοδο 2,84%, με την εταιρεία να καταγράφει μια  μέτρια αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Adidas σημείωσαν άνοδο 8,64% την Τετάρτη, αφού η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αύξησε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος και ανέφερε αύξηση κερδών από έτος σε έτος για το πρώτο τρίμηνο. Τέλος οι μετοχές της ASML υποχώρησαν 6,68, αφού η εταιρεία έχασε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης

    Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ

    Λιμάνι Ηρακλείου: Αναμένονται 270 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων με 250.000 επιβάτες

    Soneva Secret: Ένας νέος «επίγειος παράδεισος» στις Μαλδίβες για… πολύ γερά πορτοφόλια



    ΣΧΟΛΙΑ