ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πολυαναμενόμενη Black Friday έφτασε, αλλά όπως μας αποκαλύπτουν τα futures, μετά την ανάπαυλα των αγορών λόγω του Thanksgiving, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street θα κλείσουν την εβδομάδα με μεικτά πρόσημα.
Αν και το κλίμα των γιορτών επανέφερε τους δείκτες σε θετικό έδαφος την περασμένη Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν έρχονται νέες ανακατατάξεις στις αγορές, οι οποίες θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα την Παρασκευή λόγω ημέρας.
Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων, τα οποία επέστρεψαν στο 4,5%.
Πώς κινούνται τα futures
Ειδικότερα, τα futures του Dow κινούνται με ήπια άνοδο 0,22% στις 35.349,22 μονάδες. Την ίδια ώρα τα futures του S&P κινούνται σχεδόν αμετάβλητα με οριακή άνοδο 0,07% στις 4.559,77 μονάδες. Αντίθετα, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται με ήπιες απώλειες 0,11% στις 15.984,08 μονάδες.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών την Παρασκευή, θα παραμείνει στραμμένο στις κινήσεις των καταναλωτών ένεκα της Black Friday, η οποία φαίνεται πως ήδη έχει φέρει και αρνητικές αντιδράσεις.
Οι υπάλληλοι της Amazon προχώρησαν νωρίτερα την Παρασκευή σε νέες απεργίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Όπως ανέφερε σε άρθρο της στο mononews η Μαρία Βε, με το σύνθημα #MakeAmazonPay, επέλεξαν για να ξεκινήσουν απεργίες εκατoντάδες εργαζόμενοι στην Amazon, αντιδρώντας για τους πενιχρούς μισθούς τους και τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας, ενώ τα αφεντικά «πλουτίζουν», όπως υποστηρίζουν.
Διαβάστε επίσης:
Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Είναι αναπόφευκτη η διόρθωση στα capesize;
Βαράντκαρ: Οι ταραξίες που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Δουβλίνο ντροπιάζουν τη χώρα
Κασσελάκης: Συνάντηση με την Estiasi Greece και προέδρους Σωματείων στην Εστίαση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δούκας σε Μπακογιάννη: Γα πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων παίρνει δάνειο που έχει ονοματεπώνυμο
- Νόμος Κατσέλη: Η ΕΕΚΕ καλεί τους δανειολήπτες να υποβάλλουν έγγραφα αιτήματα επανυπολογισμού των δόσεων στα funds
- Η Vodafone Ελλάδας στο Athens Pride για 11η χρονιά
- Το «Προλαμβάνω» συνεχίζεται – Νέα φάση του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο 2026 έως το 2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.