• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πώς κινούνται τα futures στην Black Friday

    Wall Street


    Η πολυαναμενόμενη Black Friday έφτασε, αλλά όπως μας αποκαλύπτουν τα futures, μετά την ανάπαυλα των αγορών λόγω του Thanksgiving, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street θα κλείσουν την εβδομάδα με μεικτά πρόσημα.

    Αν και το κλίμα των γιορτών επανέφερε τους δείκτες σε θετικό έδαφος την περασμένη Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν έρχονται νέες ανακατατάξεις στις αγορές, οι οποίες θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα την Παρασκευή λόγω ημέρας.

    Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων, τα οποία επέστρεψαν στο 4,5%.

    Πώς κινούνται τα futures

    Ειδικότερα, τα futures του Dow κινούνται με ήπια άνοδο 0,22% στις 35.349,22 μονάδες. Την ίδια ώρα τα futures του S&P κινούνται σχεδόν αμετάβλητα με οριακή άνοδο 0,07% στις 4.559,77 μονάδες. Αντίθετα, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται με ήπιες απώλειες 0,11% στις 15.984,08 μονάδες.

    Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών την Παρασκευή, θα παραμείνει στραμμένο στις κινήσεις των καταναλωτών ένεκα της Black Friday, η οποία φαίνεται πως ήδη έχει φέρει και αρνητικές αντιδράσεις.

    Οι υπάλληλοι της Amazon προχώρησαν νωρίτερα την Παρασκευή σε νέες απεργίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Όπως ανέφερε σε άρθρο της στο mononews η Μαρία Βε, με το σύνθημα #MakeAmazonPay, επέλεξαν για να ξεκινήσουν απεργίες εκατoντάδες εργαζόμενοι στην Amazon, αντιδρώντας για τους πενιχρούς μισθούς τους και τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας, ενώ τα αφεντικά «πλουτίζουν», όπως υποστηρίζουν.

    Διαβάστε επίσης:
    Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Είναι αναπόφευκτη η διόρθωση στα capesize;

    Βαράντκαρ: Οι ταραξίες που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Δουβλίνο ντροπιάζουν τη χώρα

    Κασσελάκης: Συνάντηση με την Estiasi Greece και προέδρους Σωματείων στην Εστίαση



    ΣΧΟΛΙΑ