• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη πριν τη διακοπή για την Ημέρα των Ευχαριστιών

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στηWall Street


    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στην τελευταία «πλήρη» συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να μένει κλειστή την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών και να λειτουργεί με περιορισμένο ωράριο την Παρασκευή.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.273,03 μονάδες με άνοδο 0,53%, ο S&P 500 στις 4.556,62 μονάδες με κέρδη 0,41% ενώ ο Nasdaq  στις 14.265,86 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,46%.

    Οι βασικοί δείκτες είχαν υποχωρήσει την Τρίτη, μετά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED, τα οποία έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δεν συζητούν προς το παρόν το ενδεχόμενο για κάποια μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2024. Η αγορά αναμένει πάντως πως θα μπορούσε να υπάρξει μια υποχώρηση τους από τον Μάιο και μετά.

    Από την άλλη, η άνοδος της Τετάρτης ενισχύθηκε από τη νέα υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες  μάλιστα έφτασαν μέσα στην ημέρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.  Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς treasury υποχώρησε για λίγο στο 4,369% το πρωί της Τετάρτης, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Σεπτεμβρίου, πριν ανακάμψει ξανά στο 4,41%.

    Οι περισσότερες μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη, ενώ και το  62,9% των μετοχών του Nasdaq κινήθηκε σε ανοδικό έδαφος. Η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,7% και 0,6%, αντίστοιχα.

    Από την άλλη, απώλειες σημείωσε ο ενεργειακός τομές, με το πετρέλαιο να υποχωρεί μέσα στην ημέρα έως και 4% καθώς ο OPEC+ ανέβαλε για μερικές ημέρες την προγραμματισμένη συνάντησή των χωρών του καρτέλ.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς ήταν στραμμένο και στη μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε με απώλειες 2,46%. Η εταιρεία ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας εύκολα τις ιδιαίτερα υψηλές εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία της. Ωστόσο, σε σημείωμά της η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε την ανησυχία της για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου, εξαιτίας των περιορισμών που τίθενται στις πωλήσεις των υψηλής τεχνολογίας τσιπ της στην Κίνα, τα οποία χρησιμοποιούνται για εφαρμογές AI.

     Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι 3M (1,47%), Nike (1,29%), Microsoft (1,28%),  Home Depot (1,26%) και Goldman Sachs (1,10%). Μόλις 7 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, με τις σημαντικότερες να καταγράφονται για τις Caterpillar (-1,36%) και Walgreens Boots Alliance (-1,38%).

    Από τις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας, εκτός Dow Jones, ήταν οι eBay (3,09%), HP (2,83%) και η, ανταγωνίστρια της Nvidia, AMD (2,81%), που βρέθηκαν στην κορυφή του S&P 500. Στον αντίποδα, ισχυρές ήταν οι απώλειες για τις Autodesk (-6,90%), Deere (-3,11%) και Tesla (-2,90%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Περιόρισε τις απώλειες που προκάλεσε η αναβολή της συνέλευση του OPEC – Πτώση και για τον χρυσό

    Νάγκελ (ΕΚΤ): Τα επιτόκια είναι κοντά στα υψηλά τους – Αποκλείει την ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας

    Εκροές σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την Binance μετά την παραίτηση Ζάο



    ΣΧΟΛΙΑ