• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πώς κινούνται τα futures πριν το άνοιγμα των αγορών

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες περίπου πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης.

    Οι δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης με μεικτά πρόσημα με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου την προσεχή Πέμπτη. Το γεγονός αυτό οδήγησε  τον Dow Jones στις 37.525,16 μονάδες με απώλειες -0,42%, βάζοντας τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων. Παράλληλα, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.756,50 μονάδες με απώλειες -0,15%.

    Ειδικότερα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δομικός πληθωρισμός έχει υποχωρήσει τον Δεκέμβριο κατά 0,1% σε επίπεδο μήνα και κατά 0,2% σε επίπεδο έτους. Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον γενικό δείκτη τιμών, οι αναλυτές προβλέπουν ότι σε επίπεδο μήνα αλλά και σε επίπεδο έτους έχει αυξηθεί κατά 0,1%.

    Ωστόσο, εκτός από τα επίπεδα του πληθωρισμού, το βλέμμα του επενδυτικού κόσμου θα παραμείνει στραμμένο και στα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς αναμένεται ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 8.000. Κοινώς, όπως όλα δείχνουν επιστρέφουμε στη θεωρία ότι τα άσχημα νέα δεν είναι τόσο άσχημα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τους αξιωματούχους να αξιολογούν ενδελεχώς τα στοιχεία πριν αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να ακολουθούν μία αυστηρή νομισματική πολιτική.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του βιομηχανικού Dow κινούνται στις 37.503,55 μονάδες με οριακές απώλειες 0,06%.

    Αντίθετα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.758,24 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 16.698,87 μονάδες με ήπια άνοδο 0,12%.

    Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

    Περίπου 21 ημέρες μάς χωρίζουν από την πρώτη συνεδρίαση της Fed για το 2024 και τα προγνωστικά έχουν «πάρει φωτιά», όσον αφορά το εύρος των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

    Σύμφωνα με το FedWatch της CME Group, το 95,3% των αναλυτών προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της μεταξύ 5,25% – 5,50%, ενώ μόλις το 4,7% προβλέπει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5 – 5,25%. Την ίδια ώρα, όσον αφορά τη συνεδρίαση του Μαρτίου του 2024, μόλις το 3,1% των αναλυτών προβλέπει ότι τα επιτόκια της τράπεζας θα υποχωρήσουν στο 4,75% – 5,00%, το 64,5% των αναλυτών προβλέπει ότι τα επιτόκιά της θα υποχωρήσουν και θα κυμανθούν από 5,00 – 5,25%, ενώ το 32,4% των αναλυτών προβλέπουν πάγωμα των επιτοκίων της στο 5,25 – 5,50%.

    Ωστόσο, όλα είναι πιθανά και οι προβλέψεις ενδεχομένως να μεταβληθούν, ανάλογα με τα τρέχοντα μακροοικονομικά στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης:
    Μενδώνη για Ανάκτορο Φιλίππου Β’: Η θέση του στην ιστορία της αρχιτεκτονικής είναι καίρια και κρίσιμη

    Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή και δείτε το σώμα σας να αλλάζει

    Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας



    ΣΧΟΛΙΑ