• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πέμπτη συνεχόμενη πτώση για τον Nasdaq – Απώλειες 5% την τελευταία εβδομάδα για την Apple

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Δύσκολη συνεχίζει να αποδεικνύεται η πρώτη εβδομάδα του 2024 για τη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι για μια ακόμη ημέρα οι αρνητικές πρωταγωνίστριες της ημέρας, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την αγορά ανεργίας που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή.

    Αν και οι βασικοί δείκτες επιχείρησαν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα των δύο πρώτων συνεδριάσεων του 2024, οι πιέσεις επανήλθαν στο δεύτερο μισό, με τον Dow Jones να κλείνει τελικά στις 37.440,34 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε στις 4.688,68 μονάδες με απώλειες -0,34% και ο Nasdaq έκλεισε στις 14.510,30 μονάδες με πτώση -0,56%.

    Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον Nasdaq, στο μεγαλύτερο πτωτικό του σερί από τον Οκτώβριο του 2022. Από το κλείσιμο της 27ης Δεκεμβρίου, ο δείκτης έχει χάσει σχεδόν 4%.

    Η αβεβαιότητα γύρω από το πότε η FED θα πραγματοποιήσει τις πρώτες της μειώσεις, σε συνδυασμό με την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει νέες πληθωριστικές πιέσεις, έχει φέρει έντονη ανησυχία στην αγορά. Οι traders τιμολογούν με περίπου 65% πιθανότητα μια μείωσης των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση πολιτικής της 19-20 Μαρτίου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

    Άλλωστε, οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ήδη από τον Δεκέμβριο πως μια μικρή διόρθωση ήταν πιθανή στην αρχή του νέου έτους, καθώς οι μετοχές βρίσκονταν σε «υπεραγορασμένα» επίπεδα.

    Ισχυρές πιέσεις στο κλίμα για τις τεχνολογικές μετοχές ασκεί και η πτωτική πορεία της Apple, η οποία αυτή την εβδομάδα έχει υποχωρήσει άνω του 5%. Η εταιρεία είδε την Πέμπτη μια νέα υποβάθμισή της από την Piperr Sandler, η οποία έρχεται δύο μέρες μετά από μια ανάλογη κίνηση από την Barclays.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται τώρα στα αυριανά στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός αγροτικού τομέα, για τον μήνα Δεκέμβριο.

    Την Πέμπτη, η αγορά είδε τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ να μειώνονται περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ιδιώτες εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους απ’ ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Μerck & Co. (1,95%), Amgen (0,82%) και American Express (0,76%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walgreens Boots Alliance (-5,12%), Nike (-1,67%), Apple (-1,23%), Walt Disney (-1,19%) και Chevrbon (-1,10%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Νέες απώλειες μετά την αύξηση ρεκόρ στα αποθέματα βενζίνης

    Χρυσός: Έσπασε το πτωτικό σερί αναμένοντας τα νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

    Η Σαουδική Αραβία υπολογίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες σε 23 δισ. δολάρια για το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ