• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έσπασε το πτωτικό σερί αναμένοντας τα νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ήπια ανοδικά έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, βάζοντας τέλος στο σερί των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ για τις μισθοδοσίες εκτός αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.

    Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για τις αποφάσεις της FED, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μια άμεση επίπτωση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

    «Οι ταύροι της αγοράς χρυσού χρειάζονται μια νέα σπίθα για να ξεκινήσουν ένα ράλι τιμών», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco Metals. Όμως, «αν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας γίνουν ισχυρότερα, αυτό θα ασκήσει κάποια πίεση στις τιμές και πιθανότατα θα ανατρέψει τις προσδοκίες (της αγοράς) για μειώσεις επιτοκίων από πλευράς Fed», πρόσθεσε.

    Οι traders τιμολογούν με περίπου 65% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση πολιτικής της 19-20 Μαρτίου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

    Κάπως έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 7,2 δολάρια, ή σχεδόν 0,4% στα 2050 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,03 δολάρια στα 23,187 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο Μαρτίου υποχώρησε κατά 33,30 δολάρια στα 1037,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε κατά 20,8  δολάρια στα 966,3 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Η Σαουδική Αραβία υπολογίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες σε 23 δισ. δολάρια για το 2024

    Νέος πρόεδρος της Fed του St. Louis ο Alberto Musalem

    Ερυθρά Θάλασσα: Αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης των Χούθι με μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος



    ΣΧΟΛΙΑ