• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέες απώλειες μετά την αύξηση ρεκόρ στα αποθέματα βενζίνης

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε το πετρέλαιο, σε μια συνεδρίαση με έντονη αστάθεια καθώς η τεράστια εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων επισκίασε την μείωση των αποθεμάτων αργού.

    Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια, αντικατοπτρίζοντας και τις διαταραχές στη ναυτιλία με την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Αντίθετα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 10,9 εκατομμύρια βαρέλια, στα 237 εκατομμύρια βαρέλια. Πρόκειται για την υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδο για πάνω από 30 χρόνια. Τα αποθέματα προϊόντων διύλισης αυξήθηκαν κατά 10,1 εκατομμύρια βαρέλια στα 125,9 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 51 σεντς ή 0,7%, στα 72,19 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφορά πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε κατά 66 σεντς ή 0,8%, στα 77,59 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έσπασε το πτωτικό σερί αναμένοντας τα νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

    ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παρέδωσε πυραύλους στη Ρωσία που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Ουκρανίας

    Οι αραβικές χώρες καταδικάζουν τις δηλώσεις ισραηλινών υπουργών για εκδίωξη Παλαιστινίων από τη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ