• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανάκαμψης του Dow Jones, στο +2,68% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, η οποία δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει την εβδομάδα επιστρέφοντας σε θετικό πρόσημο και για τους τρείς δείκτες διακόπτοντας ένα αρνητικό σερί που είναι το χειρότερο εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις 32.637,19 μονάδες, με άνοδο 1,61%, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση.  Ο S&P 500 επέστρεψε πάνω από τις 4.000 μονάδες κλείνοντας στις 4.057,84 με άνοδο 1,99% ενώ ο Nasdaq σημείωσε για δεύτερη ημέρα κέρδη άνω του 2%, κλείνοντας στις 11.740,65 μονάδες με άνοδο 2,68%.

    Μέχρι στιγμής οι Dow Jones και S&P 500 ενισχύονται κατά 4,4% και 4% μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κατά 3,4%. Υπενθυμίζεται πως ο Dow Jones τρέχει ένα αρνητικό σερί 8 εβδομάδων, ενώ οι άλλοι δύο δείκτες είχαν κλείσει την προηγούμενη Παρασκευή 7 αρνητικές συνεχόμενες εβδομάδες.

    Οι επενδυτές είδαν την Τετάρτη τα πρακτικά της FED να επιβεβαιώνουν πως η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσεις στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, κάτι που αναμενόταν και από την αγορά.

    Ώθηση στην αγορά έδωσαν την Πέμπτη τα αποτελέσματα και οι προοπτικές από μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου. Οι μετοχές της Macy’s σημείωσαν άνοδο19.31% αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές κερδών της για το 2022 ενώ η Williams-Sonoma σημείωσε άνοδο 13,06% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στις πρώτες και κάτω γραμμές. Η  Dollar Tree εκτινάχθηκε κατά 21,87% μετά τη δημοσίευση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου ενώ και η Dollar General παρουσίασε επίσης ισχυρά κέρδη, κλείνοντας στο +13,71%.Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Costco, τα οποία ανακοινώνονται μετά το τέλος της συνεδρίασης.

    Σε θετικό έδαφος κατάφερε να κλείσει και η μετοχή της Nvidia, (+5,16%), παρά το απογοητευτικό guidance που εξέδωσε για το δεύτερο τρίμηνο.

    Οι τεχνολογικές μετοχές βρήκαν επίσης στήριγμα στην ανακοίνωση της συμφωνίας για την απόκτηση από την Broadcom της VMware, σε ένα deal 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην τεχνολογία όλων των εποχών.

    Τέλος οι μετοχές της Twitter εκτινάχθηκαν κατά 6,61% αφού ο Ίλον Μασκ αύξησε τη δέσμευσή του για την προσφορά εξαγοράς στα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλμα 3% για τις τιμές του πετρελαίου

    Broadcom: Έκλεισε το deal – Εξαγόρασε την VMware έναντι 69 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ