• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πέμπτη μέρα απωλειών για τον S&P 500 – Σε έδαφος διόρθωσης το 70% των μετοχών του δείκτη

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Άκαρπη αποδείχθηκε η προσπάθεια της Wal Street να επανέλθει σε θετικό έδαφος, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να παραμένουν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο «κόκκινο», την ώρα που το 70% των μετοχών του πρώτου βρίσκεται πλέον σε έδαφος διόρθωσης.

    Πάντως, ο Dow Jones κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα να διαφοροποιηθεί, έστω και με οριακή άνοδο 0,07%, κλείνοντας στις 37.778,21 μονάδες, βρίσκοντας ξανά στήριξη στη μετοχή της UnitedHealth Groυp (2,96%). Η μετοχή της πολυεθνικής εταιρείας ασφάλισης και υπηρεσιών υγείας πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες, χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που ανακοίνωσε. Ισχυρή ήταν και η στήριξη του δείκτη από την Travelers, η οποία αντέδρασε μετά την χθεσινή βουτιά 7%, κλείνοντας την Πέμπτη στο 1,88%. Η εταιρεία ασφαλίσεων αυτοκινήτων αν και είχε ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο την Τετάρτη, αυτά υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών, προκαλώντας μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τη μετοχή.

    H ισχυρή αντίδραση στις δύο μετοχές βοήθησε τον δείκτη να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που άσκησαν ξανά οι τεχνολογικές μετοχές (Amazon.com -1,16%, Salesforce -1,62%, Intel -1,79%, Microsoft -1,82%), κάτι που ωστόσο δεν συνέβη με τους άλλους δύο βασικούς δείκτες.

    Ειδικότερα, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.011,17 μονάδες με απώλειες -0,22%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.601,50 μονάδες με πτώση -0,52%. Με την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, ο S&P 500 σημειώνει το μεγαλύτερο σερί απωλειών του εδώ και έξι μήνες.

    Η αγορά είδε επίσης πιέσεις στα κρατικά αμερικανικά ομόλογα την Πέμπτη, ωθώντας την απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 13 Νοεμβρίου. Το επιτόκιο σημείωσε άνοδο 5,8 μονάδων βάσης στο 4,988%, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης John Williams, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και μιας αύξησης των επιτοκίων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια αύξηση των επιτοκίων δεν είναι η βασική προσδοκία του.

    Εκτός του Dow Jones, μικρή αντίδραση (0,76%) στο χθεσινό -3% σημείωσε η μετοχή της Nvidia. Η μετοχή βρέθηκε χθες σε έδαφος διόρθωσης, υποχωρώντας πάνω από 10% από το πρόσφατο υψηλό της. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται πλέον η πλειοψηφία των μετοχών του S&P 500, μεταξύ των οποίων η Tesla, η McDonald’s, η Salesforce αλλά και η Netflix.

    Η τελευταία πάντως θα μπορούσε να είχε την Παρασκευή μια ευκαιρία να διορθώσει την πορεία του τελευταίου διαστήματος, επιστέφοντας στους θετικούς ρυθμούς των πρώτων μηνών του έτους, καθώς στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά το καμπανάκι της λήξης στη Wall Street, ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας μάλιστα άλμα 16% στους νέους συνδρομητές της. Ωστόσο, παρά τα αποτελέσματα της, η πορεία της μετοχής κινείται με απώλειες της τάξης του 3% στη μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για το Brent – Οριακή άνοδος για το WTI

    Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο παρά τη νευρικότητα με το βλέμμα στην ΕΚΤ

    NBA: Εκτός πρωταθλήματος ο Πόρτερ των Ράπτορς για παράνομο στοιχηματισμό



    ΣΧΟΛΙΑ