• Σχόλιο Αγοράς

    NBA: Εκτός πρωταθλήματος ο Πόρτερ των Ράπτορς για παράνομο στοιχηματισμό

    • NewsRoom
    Τζόνταϊ Πόρτερ

    Τζόνταϊ Πόρτερ


    Εκτός του υπόλοιπου του πρωταθλήματος άφησε τον ΝΒΑ τον παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, Τζόνταϊ Πόρτερ, καθώς διαπιστώθηκε πως ο 24χρονος μπασκετμπολίστας παραβίασε τους κανόνες στοιχηματισμού.

    Η λίγκα ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για ανωμαλίες που αφορούσαν στοιχήματα που αφορούσαν τον Πόρτερ, καθώς «παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος, αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε παίκτες αθλητικού στοιχήματος, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα παιχνίδια για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε αγώνες του ΝΒΑ».

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Πόρτερ ενημέρωσε κάποιον που γνώριζε πως στοιχηματίζει σε αγώνες του ΝΒΑ για την κατάσταση της υγείας του – η οποία αποτελεί εμπιστευτική πληροφορία – πριν από έναν αγώνα στις 20 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ένα άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με τον Πόρτερ έβαλε στοίχημα 80.000 δολαρίων στο ότι ο παίκτης των Ράπτορς θα υπολείπονταν σε εκείνο το παιχνίδι. Το συγκεκριμένο στοίχημα θα έφερε κέρδη  1,1 εκατομμύριο δολάρια!

    Το στοίχημα των 80.000 δολαρίων για το παιχνίδι της 20ής Μαρτίου πάγωσε λόγω της «ασυνήθιστης στοιχηματικής δραστηριότητας και των ενεργειών του παίκτη», δήλωσε το ΝΒΑ.

    Το ΝΒΑ διαπίστωσε επίσης ότι ο Πόρτερ επηρέασε τη δική του συμμετοχή σε αγώνες, με βάση στοιχήματα που είχαν παιχτεί σχετικά με την απόδοσή του στα παιχνίδια του Τορόντο.

    Επιπλέον, η λίγκα διαπίστωσε ότι ο Πόρτερ έβαλε τουλάχιστον 13 στοιχήματα σε αγώνες του ΝΒΑ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

    Τα στοιχήματα ανήλθαν σε 54.094 δολάρια, από 15 έως 22.000 δολάρια, με το συνολικό ποσό πληρωμής να ανέρχεται σε 76.059 δολάρια, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 21.965 δολάρια.

    Ενώ ο Πόρτερ δεν συμμετείχε σε κανένα από τα παιχνίδια στα οποία πόνταρε.

    Σε 26 παιχνίδια της φετινής σεζόν με τους Ράπτορς, ο Πόρτερ είχε κατά μέσο όρο σχεδόν 14 λεπτά συμμετοχής και λίγο πάνω από τέσσερις πόντους ανά παιχνίδι.

    Διαβάστε επίσης

    Κατάρ: Επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις για τη Λωρίδα της Γάζας

    Αλβέρτος του Μονακό: Να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών

    Λίβανος: Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ



    ΣΧΟΛΙΑ