• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για το Brent – Οριακή άνοδος για το WTI

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να γυρίζει στο τέλος σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας μια μικρή στήριξη στην είδηση πως οι ΗΠΑ θα επαναφέρουν τις κυρώσεις στον τομέα του πετρελαίου της Βενεζουέλας καθώς το καθεστώς Μαδούρο δεν δεσμεύεται για πιο δίκαιες εκλογές.

    Ειδικότερα, Το WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 4 σεντς ή σχεδόν 0,1% για να να διαμορφωθεί στα 82,73 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση τριών ημερών.

    Αντίθετα, το Brent Ιουνίου επέκτεινε για τέταρτη ημέρα τις απώλειες του, κλείνοντας με πτώση 18 σεντς ή -0,2% στα 87,11 δολάρια το βαρέλι.

    Και τα δύο συμβόλαια είχαν σημειώσει βαρύτατες απώλειες άνω του 3% την Τετάρτη, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Μαρτίου, καθώς τα στοιχεία για την προσφορά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

    Την ίδια ώρα, η JPMorgan Chase εκτιμά ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου μέχρι στιγμής τον Απρίλιο ήταν μικρότερη από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί, κατά μέσο όρο 101 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, περίπου 200.000 βαρέλια ημερησίως κάτω από τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις της.

    Σε ετήσια βάση, η αύξηση της ζήτησης τον Απρίλιο ήταν σε καλό δρόμο για 1,46 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, χαμηλότερα από τις προσδοκίες της JPM για αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Φοβάμαι πως η Ευρώπη δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

    Βρετανία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον

    Βορίδης: Απόλυτη στήριξη των αγροτών, του αγροτικού εισοδήματος και των ελληνικών προϊόντων



    ΣΧΟΛΙΑ