• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο παρά τη νευρικότητα με το βλέμμα στην ΕΚΤ

    • NewsRoom
    Νέα άνοδος για τις ευρωαγορές, επέστρεψε στις 16.000 ο DAX - Βουτιά 15,46% για Philips


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να έχει πλέον μετατεθεί από το ζήτημα της Μέσης Ανατολής σε αυτό των Κεντρικών Τραπεζών και των κινήσεών τους για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τους.

    Οι αγορές στην Ευρωζώνη άκουσαν τον Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό της ΕΚΤ να δηλώνει πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος.

    Από την άλλη, το μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέγκαν Γκριν δήλωσε ότι τα τελευταία στοιχεία για την αύξηση των μισθών και για τον πληθωρισμό στον κλάδο των υπηρεσιών στη Βρετανία είναι πολύ υψηλά για να εξεταστεί από τώρα μια  ώστε η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, Bank of England, να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 499,70 μονάδες με άνοδο 0,24%, με τον τραπεζικό κλάδο να κλείνει με άνοδο 1,6% ενώ αντίθετα ο κλάδος του πετρελαίου να υποχωρεί κατά 1,46%.

    Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 17.850,81 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 με κέρδη 0,37% στις 7.877,04 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 με άνοδο 0,52% στις 8.023,26 μονάδες.

    Θετικά κινήθηκαν οι δείκτες και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX-35 να προσθέτει 1,23% στις 10.765 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κλείνει στις 33.881,50 μονάδες με άνοδο 0,74%.

    Από μετοχές, η easyJet έκλεισε με άνοδο 3,63% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών. Η Lufthansa έκλεισε με άνοδο 5,62%%, ενώ η ελβετικής ABB με κέρδη άνοδο 6,26%, καθώς τα λειτουργικά κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Αγορές ξένων σε ΜΥΤΙΛ, Jumbo, come back από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ

    Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» ενός «γενικευμένου πολέμου» – Η Γάζα είναι μια «ανθρώπινη κόλαση»

    Αργεντινή: Η Αργεντινή σκέφτεται να γίνει εταίρος του ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ