• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάνω από τις 14.000 μονάδες κινείται ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Προσπάθεια να συνεχιστεί το ανοδικό σερί των τελευταίων ημέρων επιχειρεί η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται ανοδικά στο άνοιγμα της Τετάρτης.

    Ο Dow Jones κινείται με ήπια άνοδο λίγο πάνω από 0,1% στις 34.895 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται στις 4.514 με κέρδη κοντά στο 0,4% ενώ ο Nasdaq κινείται λίγο πάνω από τις 14.000 μονάδες με άνοδο 0,5%.

    Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται στον απόηχο των απογοητευτικών δεδομένων από την αγορά εργασίας. Η ADP ανέφερε πως οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 177.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αριθμό πολύ χαμηλότερο από τις αναθεωρημένες 371.000 νέες θέσεις εργασίας του Ιουλίου, αλλά και χαμηλότερο από τις 200.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την ετήσια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος να αναθεωρείται προς τα κάτω την Τετάρτη, στο 2,1% από την προηγούμενη πρόβλεψη 2,4%.

    Τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αυξάνουν τις ελπίδες των επενδυτών για μια αλλαγή στάσης της FED, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά φέτος την λογική της αγοράς πως «κακά νέα είναι καλά νέα». Μάλιστα, τα σημερινά στοιχεία ακολουθούν τα απογοητευτικά δεδομένα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο, τα οποία οδήγησαν την Τρίτη σε πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και σε άλμα τις τεχνολογικές μετοχές.

    Πέρα από τα μακροοικονομικά στοιχεία, η αγορά παρακολουθεί και την πορεία του τυφώνα Ιντάλια, ο οποίος κινείται προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχίες για καταστροφές. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η πορεία του έχει οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του αμερικανικού αργού, καθώς στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού υπάρχουν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που μπορεί να επηρεαστούν, ενώ ανησυχία υπάρχει και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

    Από τις μετοχές του Dow Jones ξεχωρίζει η Apple, με άνοδο άνω του 1,5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε την ημερομηνία για την παρουσίαση του νέο iPhone15, στις 12 Σεπτεμβρίου.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, πτώση 8% σημειώνει η Hewlett-Packard, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες εσόδων στο τρίμηνο, ενώ στο +9% κινούνται οι μετοχές της Insulet, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας James Hollingshead αύξησε το προσωπικό του μερίδιο κατά 19,4%

    Ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές συνεχίζει να δίνει για μια ακόμη ημέρα η Nvidia στο +1,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Η Eurobank ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τον ΟΤΕ – Κινήσεις εν αναμονή του rebalancing των δεικτών MSCI

    Lego: Κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση κερδών εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες

    Futures Wall Street: Οριακή άνοδος λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ