• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500 και άνοδος 1% για Nasdaq – Απώλειες για Dow Jones μετά την είδηση για το εμβόλιο της J&J

    • NewsRoom
    χρηματιστής στη Wall Street παρακολουθεί τη συνεδρίαση


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς ο Dow Jones, παρά την προσπάθειά του προς το δεύτερο μισό της συνεδρίασης να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, υποχώρησε εκ νέου κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, κλείνοντας πάντως σε απόσταση από τα χαμηλά της ημέρας.

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ένα βήμα πριν τις 14.000 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκουν στήριξη στην πτώση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε από τις 33.677,27 μονάδες με απώλειες -0,20%, ο S&P 500 στις 4.141,59 μονάδες, με άνοδο 0,33% ενώ ο Nasdaq στις 13.996,10 μονάδες, με άνοδο 1.05%.

    Η αγορά κινήθηκε την Τρίτη στους ρυθμούς των εμβολίων, μετά την εισήγηση της FDA για πάγωμα του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά την εμφάνιση περιστατικών θρόμβωσης σε γυναίκες, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, ο FDA επιβεβαίωσε πριν τον θάνατο μιας γυναίκας. Η μετοχή της J&J έκλεισε με απώλειες 1,34%. Αντίθετα η μετοχή της Moderna έκλεισε με άνοδο 7,40%

    Με ενδιαφέρον παρατήρησαν οι επενδυτές και τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, οι οποίες ανέβηκαν τον Μάρτιο κατά 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μετά από άνοδο 0,4% τον Φεβρουάριο.  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για άνοδο 0,5%. Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,6%, ενώ χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια αύξηση 1,6%.

    Η αγορά ανησυχεί πως η άνοδος του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων της FED, παρά τις δεσμεύσεις της πως δεν πρόκειται να αυξήσει το επόμενο διάστημα τα επιτόκια. Κάτι που έχει οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των αποδόσεων των κρατικών επιτοκίων. Σήμερα πάντως, μετά και την είδηση για το εμβόλιο της J&J, υποχώρησε κατά 1,62%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (2,43%), Boeing (1,50%) και Salesforce (1,42%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι μετοχές των IBM (-2,53%), Nike (-2,27%) και Johnson & Johnson (-1,34%).



    ΣΧΟΛΙΑ