• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτή εικόνα για τα futures, το βλέμμα στη συνεδρίαση της FED

    • NewsRoom
    Wall Street


    Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να περιμένουν με ενδιαφέρον την συνεδρίαση της Fed η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να λάβει επιπλέον μέτρα μετά τη δημοσιοποίηση των τιμών καταναλωτή.

    Χθες, S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά στις 4.255,15 μονάδες με άνοδο 0,18% και  στις 14.174,14 μονάδες με άνοδο 0,74% αντίστοιχα.

    Η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ξεκινά αργότερα την Τρίτη, και ενώ η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να λάβει μέτρα αυτή τη φορά δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των τιμών καταναλωτή. Οι επενδυτές θέλουν επίσης να δουν αν η αύξηση του πληθωρισμού οδηγήσει τη FED στο να ξεκινήσει τη συζήτηση για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα. Αναμένουν επίσης αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση από το χρονικό διάστημα που η FED προβλέπει πως θα αρχίσει να αναπροσαρμόζει τα βασικά της επιτόκια, το οποίο προς το παρόν τοποθετείται το 2024.

    Επίσης, την Τρίτη το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) κατέγραψε άνοδο 0,8% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο (έναντι 0,6% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο), ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 6,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, έναντι 6,2% τον Απρίλιο.

    Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη PPI κατά 0,6% τον Μάιο σε μηνιαία και κατά 6,3% σε ετήσια βάση.

    Οι λιανικές πωλήσεις το Μάη αναμένεται να μειωθούν κατά 0,7%, αφού προηγουμένως ήταν σταθερές, ενώ η βιομηχανική παραγωγή φαίνεται να αυξάνεται 0,6% το μήνα και θα παρακολουθείται στενά εν μέσω ζητημάτων σχετικά με τους περιορισμούς στην προσφορά και τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η Boeing, καθώς και η Airbus, είναι πιθανό να βρεθούν στο επίκεντρο καθώς νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε την συμφωνία επίλυσης της διαμάχης μεταξύ των δύο εταιριών. Η Boeing προσθέτει 0,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Η Biogen θα είναι επίσης στο επίκεντρο μετά την αποτυχία μελέτης για  θεραπεία μιας σπάνιας ασθένειας των ματιών, ενώ η τεχνολογική εταιρεία Oracle πρόκειται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αργότερα σήμερα. Η Biogen χάνει πριν από το άνοιγμα 0,4%.

    Η μετοχή της Exxon σημείωσε άνοδο 0,9% μετά τη δήλωση της Bank of America,  ότι η πρόσφατη αναταραχή στο διοικητικό συμβούλιο της πετρελαϊκής εταιρείας, μαζί με την επιθετική μείωση του κόστους και τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, σημαίνει ότι είναι πιθανό να άρει το μέρισμά της πριν από το τέλος του έτους.

    Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε 0,1% όταν η JPMorgan αποκάλεσε τον διαδικτυακό λιανοπωλητή μία από τις κορυφαίες επιλογές της, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου τους τελευταίους 18 μήνες σημαίνει ότι η Amazon πρόκειται να ξεπεράσει τη Walmart ως τον κορυφαίο λιανοπωλητή της χώρας το επόμενο έτος.

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones κερδίζουν μόλις 0,01%, του S&P 500 προσθέτει επίσης 0,03% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει ήπια 0,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ