• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτή εικόνα για τα futures, θετικές εξελίξεις στο σινοαμερικανικό μέτωπο – Ποιες μετοχές πέφτουν πριν το άνοιγμα

    Wall Street


    Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην μερική εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνας, καθώς οι δύο πλευρές επικοινώνησαν τηλεφωνικώς και συμφώνησαν να δημιουργήσουν  θετικό κλίμα προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας.

    Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον Nasdaq και τον S&P 500 να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά και τον Dow Jones να σκαρφαλώνει στις 28.308,46 μονάδες, με παίρνοντας σημαντική ώθηση από την Boeing. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.308,46 μονάδες με άνοδο 1,35%, με την μετοχή της Boeing να σημειώνει ισχυρή άνοδο στα 178,27 δολάρια με κέρδη 6,43%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά. Ειδικότερα, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.431,28 μονάδες με άνοδο 1%, ενώ ο Nasdaq στις 11.379,72 μονάδες με κέρδη 0,60%.

    Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τον Λευκό Οίκο, καθώς οι εμπορικοί αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία, για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, οι δύο πλευρές συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία, που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της γεωργίας και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας». Από την άλλη η κινεζική πλευρά τονίζει ότι οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την διευθέτηση ζητημάτων όπως η ενίσχυση του διμερούς συντονισμού των μακροοικονομικών πολιτικών και η εφαρμογή της πρώτης φάσης της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας-ΗΠΑ.

    Χθες τα ξημερώματα, η αμερικανική FDA ενέκρινε τη χρήση πλάσματος από πρώην ασθενείς της Covid-19 για τη θεραπεία ατόμων που νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, με τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει διθυραμβικά σχόλια για αυτή την εξέλιξη. Επίσης, σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει εντολή να προσχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης και για το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αναπτύσσεται από την AstraZeneca, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Οι μετοχές της Salesforce Inc. σημείωσαν άνοδο 2,6% προσυνεδριακά, μετά την ανακοίνωση ότι εκκρεμεί η προσθήκη της στο Dow, ενώ οι μετοχές της Amgen αυξήθηκαν 3,8% και οι μετοχές της Honeywell αυξήθηκαν 3,5%. Οι μετοχές της ExxonMobil σημείωσαν πτώση -0,05%, η Pfizer χάνει στο -1,2% και η Raytheon πέφτει κατά -2,4%.

    Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 179 μονάδες, ή στο +0,63% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 προσθέτουν 15,00 μονάδες με άνοδο 0,43%. Από την άλλη τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 11,50 μονάδες, στο -0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ