• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Τρίτης μετά τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, την ώρα που παραμένει η ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα.

    Η JP Morgan κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης να ενισχύεται κατά 0,79%. Αντίθετα, τόσο οι μετοχές της Citigroup (-2,2%) όσο και της Wells Fargo  (-6,8%) υποχωρούν, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι δύο τράπεζες απογοήτευσαν τους επενδυτές.

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται για δεύτερη ημέρα πιέσεις, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα, οι πιέσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες μετά την απόφαση της Καλιφόρνια να επιβάλει νέο lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Οι νεκροί στις ΗΠΑ από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τις 135.000.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται στις 26.151,73 μονάδες με άνοδο 0,25%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί στις 3.139,27 μονάδες με απώλειες -0,51%.

    Ισχυρή πτώση συνεχίζει να καταγράφει και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης ο Nasdaq, συνεχίζοντας την πτώση που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης της Δευτέρας. Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο Nasdaq υποχωρεί στις 10.257,38 μονάδες με απώλειες -1,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ