• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται για ακόμα μια εβδομάδα σε μια σειρά ανακοινώσεων για αποτελέσματα τριμήνου, ενώ παράλληλα αναμένουν τις ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη.

    Η προηγούμενη εβδομάδα παρά την πτώση της Παρασκευής βρήκε τους δείκτες να σημειώνουν μεγάλη άνοδο, με τα αποτελέσματα τριμήνου αλλά και την πτώση του δολαρίου να δίνουν ισχυρή ώθηση στις μετοχές. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,95%, ο S&P 500 με κέρδη 2,55% ενώ ο Nasdaq με άλμα 3,33%, με τους δείκτες να βρίσκουν ισχυρό στήριγμα στα θετικά αποτελέσματα ορισμένων εταιρειών όπως η Goldman Sachs, η Tesla και η Netflix.

    Το βλέμμα στρέφεται σε σημαντικές μετοχές του S&P που ανακοινώνουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα, με τις σημαντικότερες να οι κολοσσοί της τεχνολογίας όπως οι Apple, Alphabet, Microsoft, Meta Platforms και Amazon.

    Η μετοχή της Intel σημειώνει πτώση 1% με τον κατασκευαστή τσιπ ανακοινώνει ότι θα παράγει τσιπ για την Taiwan MediaTek μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σχεδιασμού τσιπ στον κόσμο.

    Η μετοχή της Tesla σημειώνει μικρή άνοδο 0,05% ενώ η μετοχή της Snap συνεχίζει πτωτικά από την Παρασκευή, αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη στάση της από «overweight» σε «underweight». Meta, Amazon, Microsoft και Apple πέφτουν ήπια κάτω του 1% ενώ η NVIDIA δέχεται ισχυρές πιέσεις 2,8%. Από τις μετοχές του Dow Jones μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα σημειώνουν οι Travelers (+2,29%), η Dow (+1,75%) και η Caterpillar (1,70%).

    Στο κλίμα αυτό, o Dow Jones προσθέτει 0.23% στις 31.972.12, ο S&P 500 προσθέτει οριακά 0,06% και κινείται στις 3.964 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 11,781.23 με πτώση -0.45%.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναθεωρημένο σχέδιο για την μείωση του φυσικού αερίου «κοιτάει» η Κομισιόν



    ΣΧΟΛΙΑ