ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα από τις συζητήσεις στο Κογκρέσο, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας και τις εξελίξεις που φέρνουν στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας οι επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά κινεζικών εταιρειών.
Οι επενδυτές είχαν επίσης στραμμένη την προσοχή του στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης, με τη συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών να καθυστερεί. Παράλληλα, είδαν με ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο, τα οποία ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, αν και ο ρυθμός βελτίωσης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τους περασμένους μήνες. Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 1,76 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργία να υποχωρεί στο 10,2%.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ, το οποίο προβλέπει πως σε 45 ημέρες θα απαγορευτεί κάθε συναλλαγή προσώπων υπό αμερικανική δικαιοδοσία με την ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok. Παράλληλα, εξέδωσε και ανάλογη διαταγή και για την Tencent, στην οποία ανήκει η επίσης δημοφιλής πλατφόρμα WeChat.
Την ίδια ώρα ο Τραμπ φρόντιζε να επαναφέρει τους δασμούς 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά. Ο Καναδάς είχε προειδοποιήσει ότι θα ανταποδώσει αν ο Τραμπ επανέφερε τους δασμούς.
Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.433,48 μονάδες με κέρδη 0,17% και ο S&P 500 στις 3.351,28 μονάδες με άνοδο 0,06%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε στις 11.010,98 μονάδες με πτώση -0,87%.
Από τις 30 μετοχές του Dow Jones η American Express έκλεισε στο +3,38% και η Travelers στο +3,18%, πρωταγωνιστώντας μεταξύ των 20 μετοχών που έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Από τις υπόλοιπες 10 μετοχές που έκλεισαν αρνητικά, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Apple (-2,27%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.