• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα από τις συζητήσεις στο Κογκρέσο, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας και τις εξελίξεις που φέρνουν στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας οι επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά κινεζικών εταιρειών.

    Οι επενδυτές είχαν επίσης στραμμένη την προσοχή του στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης, με τη συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών να καθυστερεί. Παράλληλα, είδαν με ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο, τα οποία ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, αν και ο ρυθμός βελτίωσης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τους περασμένους μήνες. Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 1,76 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργία να υποχωρεί στο 10,2%.

    Ωστόσο, το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ, το οποίο προβλέπει πως σε 45 ημέρες θα απαγορευτεί κάθε συναλλαγή προσώπων υπό αμερικανική δικαιοδοσία με την ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok. Παράλληλα, εξέδωσε και ανάλογη διαταγή και για την Tencent, στην οποία ανήκει η επίσης δημοφιλής πλατφόρμα WeChat.

    Την ίδια ώρα ο Τραμπ φρόντιζε να επαναφέρει τους δασμούς 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά. Ο Καναδάς είχε προειδοποιήσει ότι θα ανταποδώσει αν ο Τραμπ επανέφερε τους δασμούς.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.433,48 μονάδες με κέρδη 0,17% και ο  S&P 500  στις 3.351,28 μονάδες με άνοδο 0,06%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε στις 11.010,98  μονάδες με πτώση -0,87%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones η American Express έκλεισε στο +3,38% και η Travelers στο +3,18%, πρωταγωνιστώντας μεταξύ των 20 μετοχών που έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Από τις υπόλοιπες 10 μετοχές που έκλεισαν αρνητικά, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Apple (-2,27%).



    ΣΧΟΛΙΑ