• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους δείκτες – Βουτιά 35% για την Snap, παρασύρει Meta και Alphabet

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με το κεντρικό ζήτημα και της σημερινής ημέρας να είναι τα εταιρικά αποτελέσματα.

    Χθες η Tesla οδήγησε τον Nasdaq πάνω από τις 12.000 μονάδες, με την μετοχή της να σημειώνει άλμα άνω του 9%, συμπαρασύροντας μαζί της κι άλλες μετοχές του κλάδου τεχνολογίας. Έτσι ο Nasdaq στις 12.059,61 μονάδες με άνοδο 1,36%, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.036,90 μονάδες με άνοδο 0,51% και ο S&P 500 στις 3.998,95 μονάδες με κέρδη 0,99%.

    Σήμερα στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της Snap η οποία βουλιάζει 35,6%, καθώς ανακοίνωσε απώλειες 422 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, σημειώνοντας μάλιστα την πιο αργή αύξηση των πωλήσεών της, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι θα μειώσει «σημαντικά» τις προσλήψεις της.

    Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 0,2% αφού ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε μια απροσδόκητη πτώση των εσόδων εν μέσω έντονου ανταγωνισμού σε μια αποδυναμωμένη αγορά. Η πτώση των Snap και Twitter συμπαρασύρει και όλες τις μετοχές εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta υποχωρεί 5,6%, η Alphabet πέφτει 3% και η Pinterest κατρακυλά 10,8%. Μάλιστα στις τρέχουσες τιμές, οι Pinterest, Meta, Alphabet και Snap επρόκειτο συνολικά να χάσουν περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία.

    «Αν θέλετε αποδείξεις ότι οι εταιρείες είναι νευρικές για τις οικονομικές προοπτικές, απλώς κοιτάξτε πώς οι πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και τα πρακτορεία μάρκετινγκ θρηνούν για μια πιο σκληρή διαφημιστική αγορά», δήλωσε ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων της AJ Bell. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την βραδύτερη αύξηση των παγκόσμιων εσόδων στην ιστορία του τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Η Meta και η Alphabet αναμένεται να δημοσιεύσουν τριμηνιαία αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Pinterest πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την 1η Αυγούστου.

    Από την άλλη, μετοχή της American Express σημειώνει άλμα 4,8%, η HCA εκτινάσσεται κατά 15%, και η Schlumberger προσθέτει 6%.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει ο,14% στις 32,082.64, ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 3,993.88 με απώλειες -0.13% και ο Nasdaq επίσης υποχωρεί κατά 0,66% στις 11,980.31.



    ΣΧΟΛΙΑ