• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures, επιστρέφει η εμπιστοσύνη στις μετοχές τεχνολογίας

    • NewsRoom


    Τέλος στο πτωτικό σερί των τελευταιων δύο ημερών έβαλαν χθες οι τεχνολογικές μετοχές, με τον Nasdaq να επιστρέφει σε θετικό έδαφος, από το οποίο είχε βραχέως απομακρυνθεί μετά τις ανακοινώσεις Pfizer και BionTech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στο διαφαινόμενο τέλος της πανδημίας μετά τις ανακοινώσεις Pfizer, ωστόσο φαίνεται πως στρέφονται ξανά στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες τους τελευταίους επτά μήνες ήταν οι πρωταθλήτριες στο ταμπλό. Οι επενδυτές δείχνουν μια τάση επιστροφής σε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει. Δηλαδή να αγοράσουν μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης που επωφελούνται από την περιόδο του lockdown. Ο Dow Jones έκλεισε την χθεσινή ημέρα με οριακές απώλειες, αφού οι επενδυτές φαίνεται ότι προτίμησαν να ρευστοποιήσουν μέρος των ισχυρών κερδών του προηγούμενου διαστήματος.

    Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε στις 29.397,63 μονάδες με απώλειες -0,08%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.572,66 μονάδες με κέρδη 0,77% ενώ ο Nasdaq στις 11.786,43 μονάδες με άνοδο 2,01%.

    Στις ΗΠΑ το κλίμα είναι σε γενικές γραμμές θετικό. Με τον Μπάιντεν να αναδεικύεται νικητής στις πρόσφατες εκλογές και με το εμβόλιο καταπολέμησης του Covid-19 να πλησιάζει, οι αγορές δείχνουν αρκετά αισιόδοξες. Ωστόσο μέχρι το εμβόλιο να διατεθεί στην αγορά υπάρχουν θέματα τα οποία χρίζουν προσοχής και αυτά δεν είναι άλλα από τον περιορισμό της πανδημίας και μέτρα τόνωσης της οικονομίας ώστε να περιοριστεί η ύφεση. Η πανδημία στις ΗΠΑ συνεχίζει να καλπάζει και όσο και η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με γενικευμένα lockdowns η ανησυχία βαραίνει τους επενδυτές, οι οποίοι δείχνουν να στρέφονται σε περισσότερο ασφαλείς αγορές, όπως οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι αυτή την στιγμή στο κόκκινο με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να σημειώνει πτώση 0,96%, τον DAX στην Φρανκφούρτη να χάνει 190 μονάδες ή 1,44% και τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί στο 1,47%.

    Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones χάνουν 277 μονάδες ή 0,96% αυτά του S&P 500 υποχωρούν στο 0,6% ενώ του τενολογικού Nasdaq κερδίζουν ήπια 6,3 μονάδες στο 0,11%.



    ΣΧΟΛΙΑ