• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επέστρεψε στα κέρδη ο Nasdaq με άνοδο 2%, οριακές απώλειες για Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Τέλος στη διήμερη πτώση τους έβαλαν την Τετάρτη οι τεχνολογικές μετοχές με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 2%. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Dow Jones έκλεινε την ημέρα με οριακές απώλειες, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν μέρος των ισχυρών κερδών του προηγούμενου διαστήματος.

    Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον παραμένει γύρω από την πολιτική κόντρα μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ που ξέσπασε μετά τις εκλογές, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ήττα του από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, επιμένοντας για προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του ο εκλεγμένος νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την μετάβαση της εξουσίας.

    Στη μάχη για την Γερουσία, οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν 50 έδρες, και πλέον χρειάζονται ακόμα μια για να λάβουν ξανά τον έλεγχο. Ωστόσο η κατάσταση δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο 2020, καθώς η εκλογή των δύο τελευταίων αναμένεται να μεταφερθεί στις επαναληπτικές εκλογές στις 5 Ιανουαρίου.

    Παράλληλα, παραμένει το ενδιαφέρον γύρω από τις έρευνες για το εμβόλιο κατά της Covid-19, μετά και τα θετικά νέα από τις κλινικές μελέτες της Pfizer. Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε πως το δικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα άνω του 92% ενώ προχωρά στην μαζική παραγωγή του.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 29.397,63 μονάδες με απώλειες -0,08%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.572,66 μονάδες με κέρδη  0,77% ενώ ο  Nasdaq  στις 11.786,43 μονάδες με άνοδο  2,01%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 11 έκλεισαν με άνοδο και 19 με πτώση. Οι τεχνολογικές Apple (3,04%), Salesforce.com (2,63%) και Microsoft (2,63%) ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Disney (-3,02%), Boeing (-3,47%) και
    American Express (-4,17%).



    ΣΧΟΛΙΑ