• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικρές πιέσεις για τα futures εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Πτωτικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street την Τρίτη, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που σημείωσαν χθες, με τους επενδυτές να αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών αλλά και την επικείμενη διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED.

    Το βλέμμα το επενδυτών συγκεντρώνεται στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων οι Facebook, η Apple, η Amazon, η Alphabet και Μιcrosoft. Χθες οι δείκτες χτύπησαν νέα ρεκόρ, με τον Dow Jones να κλείνει στις 35.144,31 μονάδες, με άνοδο 0,24%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.422,30 μονάδες με άνοδο 0,24% ενώ ο Nasdaq στις 14.840,71 με άνοδο 0,03%.

    Χθες, λίγο μετά το κλείσιμο, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε κέρδη 1,45 δολάρια ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 98 cents που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδά της έφτασαν τα 11,96 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 11,3 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα καθαρά έσοδα έφτασε τα 1,14 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο η σημερινή ημέρα έχει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς μετά το κλείσιμο θα αναφέρουν η Apple, η Alphabet και η Microsoft. Προσυνεδριακά, η Tesla προσθέτει 1,1%, η Apple +0,3%, η Alphabet +0,5% και η Microsoft +0,2%. Η Amazon, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα την Πέμπτη, σημειώνει μικρή άνοδο 0,04%.

    Νωρίτερα σήμερα, η United Parcel Service ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων, κυρίως χάρη στις παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, στις αεροπορικές αποστολές και στη διαχείριση των προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα έσοδα στη βασική μονάδα των ΗΠΑ, αυξήθηκαν 10,2%, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 23,42 δισ. δολάρια από τα 20,46 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 23,24 δισ. δολάρια. Ωστόσο λίγο πριν το άνοιγμα η μετοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις άνω του 2%.

    Οι επενδυτές επίσης αναμένουν την διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED καθώς και την έκθεση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, που αναμένεται την Τετάρτη. Η αγορά αναζητά στοιχεία σχετικά με τη σκέψη των υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για το πότε θα αρχίσουν να μειώνουν το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 0,34%, του S&P 500 υποχωρούν κατά 10 μονάδες ή 0,22%, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq δέχονται επίσης μικρές πιέσεις 0,ο4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος δίνει ρεύμα στο ταμπλό, η μέρα των small caps
    Εστίαση: Πώς αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Στο 50%-70% οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ