• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικρά κέρδη για τα futures λίγο πριν το άνοιγμα – «Έκλεισε» το deal Amazon-MGM Studios

    • NewsRoom


    Υψηλότερα αναμένεται να ανοίξουν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να δείχνουν τη διάθεση να αφήσουν πίσω τη χθεσινή ήπια διόρθωση και να δώσουν μεγαλύτερη βάση στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην βελτίωση της πορείας της πανδημίας.

    Την Τρίτη οι δείκτες έκλεισαν σημειώνοντας μικρές απώλειες, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες ανόδου. Η αγορά άκουσε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Chicago, Charles Evans, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών δεν αναμένεται να οδηγήσει σε έναν ανεπιθύμητα υψηλό πληθωρισμό. Διαβεβαίωσε επίσης πως οι υποστηρικτικές πολιτικές που τέθηκαν σε ισχύ με αφορμή την πανδημία θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα ακόμη. Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 34.312,46 μονάδες με απώλειες -0,24%, ο S&P 500 στις 4.188,13 μονάδες, με πτώση -0,21% ενώ ο Nasdaq στις 13.657,17 μονάδες με απώλειες -0,03%.

    Η χθεσινή «παραφωνία» των δεικτών ήρθε εν μέσω αισιοδοξίας για την οικονομική ανάκαμψη καθώς η χώρα αφήνει πίσω τα lockdown και οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα χθες ανακοινώθηκε ότι  ξεπεράστηκε το όριο του 50% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως

    Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα τριμήνου εταιριών λιανικής. Η εταιρεία αθλητικών ειδών Dicks Sporting Goods ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 361,8 εκατ. δολάρια έναντι των ζημιών 143,4 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 2,919 δισ. δολαρίων από τα 1,333 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, ενώ ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων για πωλήσεις ύψους 2,230 δισ. δολαρίων. Η μετοχή λίγο πριν το άνοιγμα σημειώνει άνοδο 7,5%.

    Επιπλέον, η μετοχή της Nordstrom σημειώνει πτώση άνω του 6% καθώς ο λιανοπωλητής ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία ενώ η μετοχή της Urban Outfitters κάνει άλμα άνω του 11% μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου. Άνοδο 2% σημειώνει και η μετοχή της Ford καθώς στρέφεται με μεγαλύτερη δυναμική πλέον στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο έως το 2030, το 40% του όγκου της να αποτελείαι από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Η Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα την εξαγορά της MGM Studios έναντι του ποσού των 8,45 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, μετά από εκείνη της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολ. Η Amazon ανέφερε ότι ελπίζει να δώσει νέα πνοή και να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό βραχίονά της. Η μετοχή αυξάνεται κατά 0,6%.

    Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας λίγο πριν το καμπανάκι. Η Facebook προσθέτει +0,3%, η Alphabet στο +0,5%, η Apple και η Netflix κερδίζουν 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν μικρή άνοδο 0,2%, του S&P 500 είναι στο +0,3%, ενώ του Nasdaq κερδίζουν επίσης ήπια 0,4%.



    ΣΧΟΛΙΑ