• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι δείκτες λίγο πριν τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, για τα οποία οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με την αγορά να αναμένει επιδόσεις ρεκόρ.

    Συνολικά, 13 εταιρείες του Dow Jones και 111 του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Ήδη, η General Electric ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα και ταμειακές ροές, η Johnson & Johnson ανέφερε ισχυρές πωλήσεις στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ και η Raytheon Technologies ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα κέρδη που ανακοίνωσε η 3M.

    Αντίθετα, η Verizon Communications ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση συνδρομητών στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ υποχώρησαν τόσο τα λειτουργικά έσοδα της (λιγότερο ωστόσο από τις εκτιμήσεις) όσο και τα καθαρά της κέρδη. Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της American Express, τα οποία ωστόσο ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίθετα, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις ήταν η πτώση των κερδών της Xerox.

    Αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Microsoft ανακοίνωσε εντυπωσιακές πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασαν τα 40 δισ. δολάρια. Η μετοχή, η οποία κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έκλεισε στο +1,22%, κινείται στην μετασυνεδριακή διαδικασία με άνοδο 6%.

    Αύριο αναμένονται με αγωνία οι ανακοινώσεις των Apple, Tesla και Facebook.

    Πέρα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι επενδυτές είδαν την Pfizer να ανακοινώνει πως θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου  της στις ΗΠΑ, δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου. Παράλληλα και η Moderna ετοιμάζεται να παραδώσει 200 εκατ. εμβόλια μέχρι το τέλος Ιουνίου στις ΗΠΑ, ενώ την επόμενη εβδομάδα η Johnson & Johnson αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του δικού της εμβολίου. Από την άλλη η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κόντρα μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca.

    Στο μέτωπο της πολιτικής, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα πως οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, η Γερουσία ετοιμάζεται για τη δίκη του πρώην προέδρου Τραμπ, η οποία θα αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου.

    Τέλος στα μάκρο της ημέρας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 89,3 από 87,1 τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο εμβολιασμός φέρνει ελπίδα στους καταναλωτές.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.937,04 μονάδες με απώλειες -0,07%, ο  S&P 500 στις 3.849,62 μονάδες με πτώση -0,15% ενώ ο  Nasdaq στις 13.626,06 μονάδες με απώλειες -0,07%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των IBM (3,30%), 3M (3,26%) και Walgreens (2,86%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (-4,13%), Verizon (-3,17%) και Dow (-2,60%).



    ΣΧΟΛΙΑ