• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα – Άλμα για τις meme μετοχές

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μικτά πρόσημα και χαμηλές διακυμάνσεις σε σχέση με το  κλείσιμο της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 32.831,92 μονάδες με άνοδο 0,09%, ενώ αντίθετα ο  S&P 500  έκλεισε στις 4.140,05 μονάδες με πτώση -0,12% και ο Nasdaq στις 12.644,46 με απώλειες -0,10%.

    Η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,75% ενώ αυτή του 2ετούς τίτλου στο 3,21%.

    Η αγορά είδε την Παρασκευή με σκεπτικισμό τα στοιχεία για μια ραγδαία ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τον προηγούμενο μήνα, κάτι που απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς θεωρούν πως δίνει στην FED στήριγμα για να συνεχίσει την επιθετική πολιτική αύξησης των βασικών της επιτοκίων.

    Η αγορά προβληματίστηκε επίσης από τις αρνητικές προβλέψεις της Nvidia για τo δεύτερο τρίμηνο. Ο γίγαντας των ημιαγωγών ανέφερε πως περιμένει έσοδα μειωμένα κατά 19% συγκριτικά με το πρώτο, με την μετοχή να κλείνει με απώλειες 6,30%. Ισχυρές απώλειες σημείωσε και η  μετοχή της Palantir, η οποία έκλεισε στο -14,24%, καθώς η εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της για τα έσοδα.

    Από την άλλη, η αγορά εξισορρόπησε την κατάσταση χάρη στα στοιχεία της έκθεσης της FED Νέας Υόρκης σχετικά με τις προβλέψεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο. Σύμφωνα με αυτή, οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, προβλέποντας πλέον πως ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 6,2% και στο 3,2% για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Boeing η οποία έκλεισε με κέρδη 0,50%, έπειτα από δήλωση της FAA ότι σύντομα θα ξεκινήσουν ξανά οι παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliner.

    Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η κίνηση των μετοχών meme, οι οποίες βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο των χρηστών του Reddit. Η Bed, Bath & Beyond έκλεισε με άλμα 39,83%, η AMC με άνοδο 8,03%, ενώ η Gamestop με κέρδη 8,65%.

    Η μετοχή της Global Blood Therapeutics έκλεισε με άνοδο 4,32% αφού η Pfizer επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει την φαρμακοβιομηχανία σε μια συμφωνία 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walt Disney  (2,32%),  Dow (1,30%) και  Walgreens (1,26%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι JPMorgan (-1,22%) και  Visa (-1,22%).



    ΣΧΟΛΙΑ