• Business

    Boeing: Ξεκινούν ξανά οι παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliners στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    First flight of Boeing 787 Dreamliner on December 15, 2009 just after takeoff


    Η Boeing θα μπορεί να ξεκινήσει ξανά τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliner τις επόμενες ημέρες, ανέφερε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

    Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών είχαν παγώσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα τελευταία δύο έτη, έπειτα από μια σειρά δυστυχημάτων, που οδήγησαν τις ρυθμιστικές αρχές και τη Boeing σε έρευνες για τυχόν κατασκευαστικά ελαττώματα. Μεταξύ των ζητημάτων που ανακάλυψαν οι έρευνες ήταν μια μικροσκοπική, λανθασμένη απόσταση σε ορισμένα μέρη της ατράκτου.

    «Η Boeing έχει κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσει ότι το 787 Dreamliner πληροί όλα τα πρότυπα πιστοποίησης», ανέφερε η FAA σε δήλωσή της τη Δευτέρα. «Η FAA θα επιθεωρήσει κάθε αεροσκάφος πριν εκδοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και εκτελωνιστεί για παράδοση».

    Ο αναπληρωτής διαχειριστής της FAA, Μπίλι Νόλεν, επισκέφθηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών 787 Dreamliners  της Boeing στη Νότια Καρολίνα την περασμένη Πέμπτη. Εκεί συναντήθηκε με επιθεωρητές ασφαλείας και συζήτησε σχετικά με τα βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής.

    Η επανέναρξη των παραδόσεων αναμενόταν τόσο από τη Boeing όσο και από μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η American Airlines και η United Airlines, οι οποίες ζητούσαν απεγνωσμένα νέα αεροσκάφη για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση φέτος. Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα χρησιμοποιούνται συχνά για διεθνείς διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

    Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται το CNBC, η American θα μπορούσε να λάβει ένα νέο Dreamliner ήδη από την Τετάρτη.



    ΣΧΟΛΙΑ