• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μεικτά πρόσημα οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα – Στο -0,22% ο Dow Jones

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση για τον Οκτώβριο οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί άφησαν στην άκρη τις έντονες διαφορές τους για να αποφύγουν το κλείσιμο της κυβέρνησης.

    Οι αιφνιδιαστικές ψηφοφορίες για τη χρηματοδότηση ομοσπονδιακών επιχειρήσεων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οδήγησαν στην αποφυγή του μερικού κλεισίματος που θα είχε ως συνέπεια  την απόλυση των εργαζομένων και την καθυστέρηση των πληρωμών τους.

    Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων ξεπέρασαν το 4,6%, αγγίζοντας το υψηλότερό τους επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, ενώ η τιμή του δολαρίου κατέγραψε κέρδη.

    Πώς έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 33.433,22 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,22%.

    Από τις μετοχές του δείκτη ανοδικά έκλεισαν οι UnitedHealth Group Inc. (2,05%), Microsoft Corp. (1,92%) και Apple Inc. (1,48%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Boeing Co. (-2,01%), McDonald’s Corp. (-2,16%) και 3M Co. (-3,62%)

    Ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.288,42 μονάδες με οριακή άνοδο 0,01%

    Από τους κλάδους του δείκτη ισχυρές απώλειες -1,97% καταγράφει ο κλάδος της Ενέργειας, δεδομένης της συνεδρίασης του OPEC+ στα μέσα της εβδομάδας, αν και δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της παραγωγής του πετρελαίου. Εντούτοις, η παράταση της μείωσης της παραγωγής και η αυξημένη ζήτηση οδηγούν σε νέο ράλι τις τιμές του αργού.

    Συλλήβδην,  με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι κλάδοι των Μη διαρκών αγαθών και της Βιομηχανίας Υπηρεσιών Πληροφορικής καταγράφοντας αμφότεροι άνοδο κερδών κατά 0,53%.

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Discover Financial Services (4,81%), Insulet Corp. (3,48%) και NVIDIA Corp. (2,95%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι NextEra Energy Inc. (-8,94%), AES Corp. (-6,91%) και VF Corp. (-6,08%)

    Όσον αφορά τον τεχνολογικό Nasdaq  έκλεισε στις 13.307,77  μονάδες με ήπια άνοδο 0,67%.

     

    Αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Fed

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed στις 20-21 Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερά τα βασικά της επιτόκια από 5,25-5,50%, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις της, υποστηρίζοντας ότι θα προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους. Αντίθετα, οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

    Σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch του CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 74,3%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 25,7% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, κατά 55,2% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 38,2% από 5,50-5,75% , ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 6,6% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Η πλουσιότερη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης χτίζει οικονομική αυτοκρατορία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Δημοσκόπηση MRB: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα για την ακρίβεια – Η γνώμη τους για Στ. Κασσελάκη

    Michael Jordan: Εγινε ο πρώτος αθλητής στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ

                                                                   

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός – Μάθε πού ψηφίζεις

    Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ