• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MRB: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα για την ακρίβεια – Η γνώμη τους για Στ. Κασσελάκη

    • NewsRoom
    Δημοσκόπηση


    Το φως της δημοσιότητας είδε απόψε το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του OPEN.

    Από τα ευρήματα που προέκυψαν είναι προφανές ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, τα οποία θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η κυβέρνηση.

    Ενδιαφέρον έχει και το τι πιστεύουν οι πολίτες για την ένταση του κλιματικού φαινομένου που έπληξε τη Θεσσαλία και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

    Την ίδια ώρα, αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ειδικότερα, το 55,2% εκτιμά ότι τα μέτρα στήριξης της ΝΔ δεν αντιμετωπίζουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου το πρόβλημα της ακρίβειας.

    Παράλληλα, το 55,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα στήριξης είναι λιγότερα από αυτά που η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιτρέπει να ληφθούν.

    Αναφορικά με τη φονική κακοκαιρία Daniel που οδήγησε στον θάνατο 17 ανθρώπους και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία, οι πολίτες φαίνεται πως είναι διχασμένοι, καθώς το 47,9% πιστεύει ότι το κλιματικό φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο και έντονο που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά, την ώρα που το 48% πιστεύει το αντίθετο.

    Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το 40,3% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ το 42,3% τους αξιολογεί αρνητικά.

    Τέλος, το 24% θεωρεί ότι η προσπάθεια συνομιλιών για θέματα που αφορούν την Αθήνα και την Άγκυρα θα καταλήξει υπέρ της Τουρκίας. Μόλις ένα 9,7% λέει ότι η κατάληξη θα ευνοεί την Ελλάδα, ενώ το 32,9% πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

    Η δημοτικότητα Κασσελάκη

    Ο δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 18.1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης από Κόρινθο: Άξιος νέος περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πτωχός

    Μητσοτάκης: Δύσκολα τα πράγματα με την ακρίβεια – Τι είπε για market pass και αυξήσεις μισθών

    ΟΤΑ: Διαχείριση των σχολικών μονάδων σε κεντρικό επίπεδο φέρνει το ν/σ

                                                 

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ