• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε η κρίσιμη εβδομάδα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ισχυρή άνοδο ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, αλλά και τις αποφάσεις της FED και της ΕΚΤ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.005,04 μονάδες με άνοδο 1,58%, ο S&P 500 στις 3.990,56 μονάδες με κέρδη 1,43% ενώ ο Nasdaq στις 11.143,74 μονάδες με άνοδο 1,26%.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, εν τω μεταξύ, ενισχύθηκε έως το 3,632% μέσα στην ημέρα.

    Η αγορά αναμένει την Τρίτη την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Νοέμβριο. Οι αναλυτές αναμένουν επιβράδυνση του ετήσιο δείκτη στο 7,3% από 7,8% τον Οκτώβριο.

    Την Τετάρτη ακολουθούν οι ανακοινώσεις της FED, με την αγορά να αναμένει μια νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, έπειτα από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 0,75%. Μια μέρα μετά ακολουθεί η αντίστοιχη απόφαση της ΕΚΤ αλλά και της Τράπεζας της Αγγλίας, με τους αναλυτές να αναμένουν αυξήσεις κατά 50 μ.β.

    Στα σημερινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η  New York Federal Reserve ανακοίνωσε ότι στην έρευνα της για την πορεία του πληθωρισμού σε ένα χρόνο από σήμερα, οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν τον δείκτη στο 5,2%, από 5,9% που έδειξε η προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα τον Οκτώβριο.  Σε ορίζοντα τριών ετών, οι καταναλωτές τοποθετούν τον πληθωρισμό στο 3%, από 3,1% τον Οκτώβριο.

    Σε επίπεδο μετοχών, οι Boeing (3,75%),  Microsoft (2,89%) και  Visa (2,82%) σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τίτλων του Dow Jones. Η άνοδος της Microsoft ενισχύθηκε καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει μερίδιο 4% στο  London Stock Exchange Group, καθώς το χρηματιστήριο του Λονδίνου συμφώνησε να χρησιμοποιεί τις υποδομές της εταιρείας στο cloud.

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόνο αυτή της Amgen έκλεισε με πτώση (-0,67%), μετά την συμφωνίας της για την εξαγορά της Horizon Therapeutics, έναντι 27,8 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Άλμα 3% του WTI καθώς παραμένει κλειστός ο αγωγός Keystone

    Απώλειες 1% για τον χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ