• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι βασικοί δείκτες με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπια άνοδο σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο κινούνται οι βασικοί δείκτες της  Wall Street στο άνοιγμα της Τρίτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Η General Electric ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα και ταμειακές ροές, η Johnson & Johnson ανέφερε ισχυρές πωλήσεις στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ και η Raytheon Technologies ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.  Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η 3M.

    Η Verizon Communications ανακοίνωσε μικρότερη αύξηση συνδρομητών στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ υποχώρησαν τόσο τα λειτουργικά έσοδα (λιγότερο ωστόσο από τις εκτιμήσεις) όσο και τα καθαρά κέρδη. Πτώση κατέγραψαν κέρδη και έσοδα της American Express, τα οποία ωστόσο ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίθετα, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις ήταν η πτώση των κερδών της Xerox.

    Οι Starbucks, Microsoft και Texas Instruments θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους μετά το κλείσιμο της αγοράς. Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των Apple, Tesla και Facebook. Συνολικά, 13 εταιρείες του Dow Jones και 111 του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

    Πέρα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι επενδυτές είδαν την Pfizer να ανακοινώνει πως θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου. Παράλληλα και η Moderna ετοιμάζεται να παραδόσει 200 εκατ. εμβόλια μέχρι το τέλος Ιουνίου στις ΗΠΑ. Από την άλλη η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κόντρα μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca.

    Από εκεί και πέρα, στο μέτωπο της πολιτικής, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα πως οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, η Γερουσία ετοιμάζεται για τη δίκη του πρώην προέδρου Τραμπ, η οποία θα αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου.

    Τέλος στα μάκρο της ημέρας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 89,3 από 87,1 τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο εμβολιασμός φέρνει ελπίδα στους καταναλωτές.

    Κάπως έτσι, μια ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχύεται στις 31.025,35 μονάδες με άνοδο 0,21%, ο  S&P 500  στις 3.860,10 μονάδες με άνοδο 0,12% ενώ ο  Nasdaq στις 13.662,52 μονάδες με άνοδο 0,19%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα καταγράφει η μετοχή της 3M (3,01%) ενώ ακολουθεί αυτή της Johnson & Johnson (2,79%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Verizon (-2,99%) και ακολουθεί αυτή της American Express (-2,29%).



    ΣΧΟΛΙΑ