• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες οι βασικοί δείκτες – Άλμα για την Amazon, Kάτω από τα 3 τρισ. κεφαλαιοποίηση η Apple

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να χάνουν τα κέρδη της ημέρας στο τελευταίο τρίτο της συνεδρίασης, καθώς αποφάσισαν πλέον να κινηθούν πιο επιφυλακτικά, ενόψει και των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.065,62 μονάδες με απώλειες -0,43%, ο S&P 500 στις 4.478,04 μονάδες με πτώση -0,53% ενώ ο Nasdaq στις 13.909,24 μονάδες με απώλειες -0,36%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ήταν άκρως αρνητική για την αγορά, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 2,1% και τον Nasdaq κατά 2,6%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 1,1%, σπάζοντας το θετικό σερί των τριών ανοδικών εβδομάδων.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς στράφηκε την Παρασκευή κυρίως στα αποτελέσματα τριμήνου των δύο μεγάλων κολοσσών της τεχνολογίας, Amazon και Apple.

    Η Amazon είδε την μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 8,27%, σε μια από τις καλύτερες συνεδριάσεις της το 2023, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να δώσει μια θετική καθοδήγηση.

    Αντίθετα, η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 4,80%, την χειρότερη επίδοση μεταξύ των τίτλων του Dow Jones, με την κεφαλαιοποίησή της να επιστρέφει κάτω από τα 3 δισ. δολάρια. H εταιρεία μπορεί να ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα, χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο κατά 8% των πωλήσεων στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο τα αποτελέσματά της παρουσίασαν κάμψη. Μάλιστα, η πτώση των εσόδων ήταν ιδιαίτερα εμφανής στις πωλήσεις iPhone, iPad και Mac, ενώ η εταιρεία του Τιμ Κουκ για ένα ακόμη τρίμηνο αρνήθηκε να δώσε καθοδήγηση.

    Πέρα από την Amazon και την Apple, η Amgen ανέφερε σταθερά κέρδη και ενίσχυσε την καθοδήγησή της, με την μετοχή της να σημειώνει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τίτλων του Dow Jones (5,45%), ενώ η Booking Holdings κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα χάρη στην έκρηξη της ζήτησης ταξιδιών και υπηρεσιών, με τη μετοχή της να κλείνει στο +7,86%

    Αντίθετα, oι μετοχές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Fortinet σημείωσαν βουτιά 25,07%, στη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τίτλων του S&P 500, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Μάλιστα, η εξασθένιση των προοπτικών της εταιρείας επέκτεινε τις πιέσεις και σε άλλες μετοχές του κλάδου, με την Palo Alto Networks να υποχωρεί κατά 8,06%, την  CrowdStrike κατά 4,48% και τη Zscaler κατά 3,06%.

    Μέχρι στιγμής, στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, περίπου το 84% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δώσει αποτελέσματα, με το 80% να ξεπερνά τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

    Η αγορά είδε επίσης την Παρασκευή τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, με τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο να αυξάνονται κατά μόλις 187.000, έναντι εκτιμήσεων για 200.000 νέες θέσεις εργασίας, και το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί από το 3,6% στο 3,5%. Ωστόσο, ο μέσος ωριαίος μισθός σημείωσε άνοδο 0,4% για τον μήνα και 4,4% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πιο πάνω από τις εκτιμήσεις (0,3% και 4,2%, αντίστοιχα).

    Πλέον η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας για τις τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Scope: Σε επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα, αναβάθμιση στο ΒΒΒ-

    Άνοδος 0,4% για χρυσό – 6η εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

    Σε 507.910 στρέμματα ανέρχονται οι καμένες εκτάσεις από τις πυρκαγιές του Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ