• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος 0,4% για χρυσό – 6η εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

    Χρυσός


    Ανοδικά έκλεισαν σήμερα, Παρασκευή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, αφήνοντας πίσω τους το τριήμερο σερί απωλειών, που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, λαμβάνοντας ώθηση από τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας για την αγορά εργασίας.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούλιο, αγγίζει το 3,5%, ελαφρώς χαμηλότερο από το 3,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παράλληλα, προστέθηκαν 187 χιλιάδες θέσεις εργασίας από τις 200 χιλιάδες που προβλεπόταν, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας παραμένεις σταθερή

    Υπενθυμίζουμε ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αιτήματα αρχικής καταβολής επιδόματος ανεργίας έδειξαν αύξηση κατά 6.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, στο προσαρμοσμένο μέγεθος των 227.000, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 στα 1,7 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν πως η παραγωγικότητα στο β΄ τρίμηνο κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών ετών. Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 3,7% στο β’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση μόλις κατά 2,2%.

    Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με ήπια άνοδο 0,4% στα 1.076,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου κατέγραψαν απώλειες σχεδόν 1,2%.

    Το ασήμι Σεπτεμβρίου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στα 23,72 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 3,2%.

    Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,6% στα 1.264,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2%.

    Παράλληλα, η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 928,50 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαίες όμως απώλειες, 1,6%.

    Με απώλειες έκλεισαν και τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου του χαλκού, σημειώνοντας πτώση 0,8% στα 3,87 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε ισχυρές απώλειες 1,5%.

    Έκτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

    Νέα κέρδη κατέγραψαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

    Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ο αργός κατάφερε να κατακτήσει το 6ο του εβδομαδιαίο ανοδικό σερί.

    Το WTI Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,27 δολάρια στα 82,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent του ίδιου μήνα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έκλεισε με άνοδο 1,10 δολάρια στα 86,24 δολάρια το βαρέλι.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Νίγηρας: Σχέδιο για πιθανή στρατιωτική επέμβαση έχουν καταστρώσει τα κράτη της Δυτικής Αφρικής

    Prodea: Συμφωνία 237,25 εκατ. ευρώ με Εθνική Τράπεζα για την πώληση ακινήτων

    Attica Group: Στο 94,55% αυξήθηκε το ποσοστό της STRIX Holdings



    ΣΧΟΛΙΑ