• Business

    Apple: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις χάρη στις πωλήσεις υπηρεσιών – Πτώση για iPhone, iPad και Mac

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου της  Apple, τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και πωλήσεων, χάρη στις ισχυρότερες πωλήσεων υπηρεσιών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση.

    Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% από έτος σε έτος, και τα έσοδα στις σειρές iPhone, Mac και iPad της εταιρείας ήταν όλα μειωμένα από έτος σε έτος, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις τους για μια τρίτη συνεχόμενη  τριμηνιαία υποχώρηση των μεγεθών της.

    Τα έσοδα στο τρίμηνο διαμορφώθηκα στα 81,80 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για  έσοδα ύψους 81,69  δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 1% από έτος σε έτος.

    Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε  1,26 δολάρια/μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 1,19 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά 2% από έτος σε έτος

    Τα έσοδα από iPhone έφτασαν στα 39,67 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα από τις πωλήσεις iPhone ύψους 39,9 δισ. δολαρίων.

    Τα έσοδα από iPad διαμορφώθηκαν στα 5,79 δισεκατομμύρια δολάρια,μ μειωμένα κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν οι πωλήσεις iPad να φτάσουν τα 6,4 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα από Mac διαμορφώθηκαν σε 6,84 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 7%. Οι αναλυτές ανέμεναν οι πωλήσεις των Mac να διαμορφωθούν στα 6,6  δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα από άλλα προϊόντα διαμορφώθηκαν σε 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2%. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις ύψους 8,39  δισ. δολάρια.

    Τέλος , τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 21,21 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8%. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα από υπηρεσίες ύψους 20,8 δισ. δολάριων.

    Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 44,5% έναντι εκτίμησης για 44,2% .

    Η Apple δεν παρείχε για μια ακόμη φορά επίσημη καθοδήγηση. Ωστόσο, ο CFO της Apple, Luca Maestri, ανέφερε ότι το επόμενο τρίμηνο«θα πρέπει να γίνει λίγο καλύτερο».

    Διαβάστε επίσης

    Amazon: Άλμα 11% στις πωλήσεις-Σημαντικά κέρδη από τη διαδικτυακή διαφήμιση

    Microsoft: Ο αντιπρόεδρος πούλησε μετοχές αξίας 17 εκατ. δολαρίων

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε τις επενδύσεις παρά την αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην αγορά – Τι είπε για τις τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ