• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι μετοχές, «άλμα» 2,13% για τον Dow Jones

    Wall Street


    Με τις μετοχές να επιταχύνουν στα τελευταία λεπτά των συνεδριάσεων της Τρίτης στα χρηματιστήρια της Wall Street, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν κοντά στα υψηλά ημέρας και να υποδέχονται, έτσι, με θετικό τρόπο την έναρξη των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, που ξεκίνησε με τις τράπεζες.

    H JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση 79% στα έσοδά της από συναλλαγές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της να σημειώνει αύξηση 0,57%. Αντίθετα, η Citigroup, αν και αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των οικονομολόγων, κατέγραψε σημαντική πτώση στις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής, ενώ η Wells Frago έγραψε ζημιές άνω των 2,4 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο. Μάλιστα η τελευταία δεν δίστασε να κατηγορήσει για τα αποτελέσματά της πέρα από την Covid-19 και τους κανόνες τις Fed και τον ίδιο της τον εαυτό, παραδεχόμενη πως θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει καλύτερα τις δυσκολίες. Η μετοχή της υποχώρησε τελικά κατά 4,57%.

    Στήριξη στις μετοχές έδωσε πάντως η δήλωση του Lael Brainard της FED ο οποίος ζήτησε μια συνεχή, μεγάλης κλίμακας αγορά assets από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει εν μέσω μιας «παχιάς ομίχλης αβεβαιότητας» που προκάλεσε η πανδημία. Μάλιστα πρόβλεψε πως η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει δραματικά αν η FED «παίξει σωστά τα χαρτιά της».

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,13% στις 26.642,59 μονάδες, με τις 30 μετοχές της να κλείνουν όλες σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η μετοχή της Caterpillar (4,83%) ενώ άνοδο άνω του 3% σημείωσαν οι μετοχές των  Travelers, Chevron,Exxon Mobil, Home Depot και McDonald’s.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.197,52 μονάδες με άνοδο 1,34% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό ξεκίνημα και να κλείσει στις 10.488,58 μονάδες με άνοδο 0,94%.



    ΣΧΟΛΙΑ